Etikettarkiv: Spot and Tell

Blombud,bad och kaos!

Söndagen blev inte riktigt som planerat. Men riktigt bra ändå. Blombudet med blommorna från Spot and Tell kom redan på förmiddagen. Som ni ser på bilden var det riktigt vackra rosor! Kort där efter började Malin och Oskar tjata om att gå och bada. Sagt och gjort, vi gick till simhallen. Alla utom Emilia. Vi hade ett par riktigt härliga timmar där. Massor av tjo och tjim och dykande. Det får vi göra om med andra ord.

Kvällen blev lugnare. Men det blev inget serietittande. Så långt kom jag inte. Hahaha. Vi fixade ordning lite mer här hemma istället. Idag har den mesta tiden gått till att vänta på att dom skulle blir klara… På lappen stod det att arbetet skulle utföras mellan 8.00 och 17.00. Jippi yeay. Eller inte. Men dom kom redan vid niotiden så det var ju helt okej. Men tji fick jag. Dom såg till att dra in kabeln/fibern, vad det nu heter, och sa sen att dom skulle komma tillbaka efter lunch. Tiden har tickat på och jag har hört att det har borrats i huset… Först halv två dök dom upp igen… Jag vill ju återställa ju!!

Positivt är dock att vi slipper få kabeln i taket hela vägen från hallen genom hela vardagsrummet. Dom skulle dra ner den till golvet direkt efter garderoberna i hallen. Yeay. Det kommer se mycket bättre ut. Så skönt så!

Så nu hoppas jag att det ska bli klart snart så jag får börja ställa tillbaka möblerna. Det är kaos just nu. Ni får se några mörka bilder tagna på facebook här nedan… Taskig kvalité men ni förstår grejen.. Jag vill ha tillbaka mitt hem. 😉

 Just nu står dessutom frysen mitt i hallen för att dom ska komma åt väggen… 
 Tjejernas rum är lagom kaos eftersom allt från hallen hamnade där igår kväll…

Glömska, kaos och vinster!

Ni vet den där när man kommer på att man har glömt bort något, precis innan man ska somna…? Japps, så gjorde jag igår. Alldeles för sent kom jag på att vi glömt steka pannkakor till Emilia som ska på museum med scouterna idag. Det blev till att ställa klockan på halv åtta. Jag som hade ställt in mig på att få sovmorgon…

Jag vaknade redan sju. Inte allt för kul. Men innan jag tänkt tanken klart på att somna om kom jag ihåg pannkakorna. Så jag klev upp istället. Fixade disken som ingen orkade med igår kväll och ställde mig sen och stekte pannkakor. Kokade varm choklad och fixade frukost med när jag ändå höll på.

Nu har jag hoppat tillbaka i sängen igen. Tänkte kolla lite serier på datorn en stund. Bara vara. Känns som en sån dag. Lägenheten är ett litet kaos – som jag inte kan göra nåt åt. Dom kommer och drar in fiber imorn och vi behövde tömma hela väggen mot grannen från hall till vardagsrum. Kabeln ska dessutom dras i takhöjd. Det kommer bli snyggt värre när listen ska dras ner till antennuttaget i vardagsrummet… Eller inte… Men det blir nog bra.  Jag hoppas bara dom kommer till vår lägenhet tidigt så jag kan återställda under resten av dagen. Få ordning igen. Det är två skrivbord, en hurts, en soffa och hallmöbler som ska ställas tillbaka..

Idag har vi inga andra måsten än att hålla koll på tiden när Emilia kommer tillbaka och att ta emot ett blombud. Japps, jag ska få blommor. Härom dagen vann jag en tävling på Spot and Tells instagramsida. Man skulle gissa vilken dag Allegro Primotivos nya etikett såg ljuset första gången och jag gissade närmast. Yeay!!! Vinsten var röda rosor på alla hjärtans dag!

Det är inte enda vinsten jag har vunnit sista veckan. Jag vann inne hos Mammatill3.nu också. Jag har vunnit en mattermos från Carl Oscar. Yeay!!! Det kändes lite extra kul då jag hade hunnit glömma bort att jag hade tävlat.

Njuter av nuet!

Idag är en bra dag. Jag känner det i hela mig. Solen strålar för fullt, sensommaren tar små steg mot hösten. Det blir vackert ute. Morgnarna fylls av dagg- och dimmdränkta spindelnät.
Idag gillar jag vad jag ser i spegeln med. Riktigt mycket. Jag trotsar onda fötter. Det kan inte bli så mycket värre så idag får jag snyggare hållning med favoritklackar på.
På väg på ännu en vinspotting med Spot and tell njuter jag av livet. Tar vara på stunden med positiva känsla i hela kroppen. Jag vet att vardagen knackar på igen om några timmar… ♡

Negativt, överraskning och skolk.

Den som känner mig vet att jag inte är speciellt intresserad av politik. Jag tycker det är viktigt att rösta men längre än så sträcker det sig inte.
Det innebär att jag ruttnar på mitt facebookflöde just nu. Dessutom är nästan allt som står otroligt negativt! Sååå jäkla tråkigt! Jag skummar igenom om det är nåt jag inte vill missa men för det mesta stänger jag ner Facebook på en gång… Å andra sidan är väl det nåt positivt i sig. 😉
Igår var det föreläsning som gällde. Om CSS. Mycket är repris av det jag svor över i våras. Men det är kul att få lära sig även i lektionsform med och inte bara sitta och läsa.
Efter lunch hade läraren bett att hela IMD-klassen (It, medier och design) skulle samlas i klassrummet. Och väl där delades det ut ryggsäckar till alla. Uppmärkta med vårt program och skola. Nice!!
Idag väntar ännu en föreläsning. Den här gången ska det handla om bildredigering. Lite spännande. Jag vill lära mig mer sånt.
Sen blir det att plugga en del idag. Imorn ska jag skolka från hemmastudierna. 😉 Istället ska jag gå på en vinspotting. Riktigt trevligt!

Gatogether med Spot and tell och Gato Negro

Oj vad kul jag hade i torsdags kväll!!!
Efter skolan mötte jag upp Marie-Louise,  Ewa, Anna och Julia. En kort fika innan vi gick vidare till Supper Gården vid Norra Bantorget för en av dom roligaste spottings jag har varit på. Och jag har varit på ett par stycken. Den här gången bjöd Spot and tell in till en Gatogether tillsammans med Gato Negro. Vinprovning och god mat stod på menyn.
Vi välkomnades med rosévin och tilltugg. Mums!! Vi minglade och mötte många fler bloggare som Ida (med sambon), Jessica och Marie bland annat. Borden runt oss var dukade med massvis av glas! Tror det stod 7 glas per person framme… Och alla dessa glas kom att användas. 
Vi fick lära oss om Gato Negros viner av vinmakaren Miguel Rencoret från Viña San Pedro samtidigt som vi fick provasmaka: vitt, rosé och rött. Gott! Sen fick vi in fyra olika sorters rödvinbaser. Dessa skulle vi sedan blanda ihop efter eget tycke för att skapa oss ett eget vin. Såååå kul!!! Vinnaren vann en resa för två till Chile med besök på vingård. Jag var grymt avundsjuk på hon som vann. 😉
Efter vinprovningen, som pågick under både blodigt allvar och härliga skratt serverades maten. Och vilken mat sen! Hembakat bröd med avokadoaioli, chili-långkok på högrev smaksatt med mörk choklad, Tasco de pescadi – fisktaco, Ceviche del Caribe – Caribisk fisk och skaldjurssallad, Empanadas– vegetariska chilenskaknyten, Pebre Chileno – en salsa, Chorizo – Suppers egen korv med chimichurri (även det en salsa) och bröd. Jag hade kunnat äta mycket mer bara för smakens skull om jag inte blivit så mätt. 😉

Efter maten serverades en liten god dessert och innan vi gick fick vi en härlig goodie bag! Jag hade dessutom turen att få lift hela vägen hem!! Tack Ida och Simon!!!!

Det här var en otrolig spotting! Dels var det väldigt intressant att höra om vinerna och vi hade såååå kul när vi skapade våra egna viner!
Ett stort tack till Spot and tell och Gato Negro för en härlig kväll!!!!! Och tack även till Supper för den oerhört goda maten!!!

Fullt ös, dansande kyckling och miljöbyte!

Oj vad veckan har gått fort!!!
I tisdags fick jag migränkänningar på dagen och valde att stoppa i mig lite tabletter och ignorera för på kvällen väntade ett event med Spot and Tell och Kronfågel. Mums vilken god mat vi fick! Och en riktigt härlig kväll!  Ni ska få detaljerna i ett eget inlägg sen.
I onsdags fick jag stå ut med migränvärken större delen av dagen. Tog det lite lugnare och packade för fullt. Eller ja, det blev fullt.  😉 När Tony kom hem från jobbet packade vi bilen full och åkte raka vägen till båten. Dessutom skulle det handlas en massa mat med. Men det gick. Båten blev full av mat och packning och fyra glada, uppspelta barn somnade till slut.
Torsdagen startade med strålande solsken och vi gav oss i väg. Fem och en halv timme senare var vi framme på Korpen. Äntligen! Som vi alla har längtat!
Ungarna har redan hunnit bada och ro jollar. Vi har grillat och umgåtts. Tyvärr fick Tony åka hem och jobba men vi andra njuter vidare av vackert väder och en massa nära och kära.
Tänk bara en sån härlig sak att jag vaknade långt före barnen! Jag har hunnit upp och gå en sväng redan medan det snusades för fullt i båten.
Nu ska jag vänta in att barnen vaknar och sen väntar frukost. Hoppas ni får en fin dag!

Mutat, rensat, planerat och provat!

Phu… Jag fick ordning på strulet… Kollade genom alla länkar som syntes och den till bloggpartner, en sån liten knapp, såg skum ut. Tog bort den och det fungerade. Skönt.

Annars idag har jag knappt hunnit sitta vid datorn eller kolla mobilen. Hela förmiddagen rensade jag och ungarna (Oskar) i barnens rum. Väggen där deras tripptrapp-trofast står har sett ut som hej kom och hjälp mig sen vi möblerade om. Nu hittade vi energin att ta tag i det. Kändes så bra! Och jo, jag tog till lite mutor. Det är ju ändå lördag. ;o)

Nu på eftermiddagen har det förberetts både varmrätt och efterrätt. Slår till och lagar till Mexian-färsen från Kronfågels Smak på världen och chokladdeserten som jag bjöds på när Spot and Tell bjöd in sist. Resultatet får ni se sen men det doftar härligt och ser smaskigt ut!

Och medan jag rullade köttbullar tröttnade jag på att ha Malin diskandes i köket och körde ut henne. Resultatet ser ni på bilden. ;o)

Jag fick smak på världen!

I torsdags var ju jag iväg på spotting. Spot and Tell bjöd in i samarbete med Kronfågel som lanserar sitt nya sortiment Smak på världen. Efter en halv vecka hemma när jag knappt ens orkat lämna barnen på dagis samlade jag ork för att ge mig iväg på ett event som jag redan i förväg misstänkte skulle bli riktigt bra. Det brukar vara så när Spot and Tell är inblandade. Nackdelen med att ge sig iväg när man inte mår helt hundra är att koncentrationen inte är helt på topp. Det innebär att jag inte fick till bilder på allt jag nog hade fotograferat annars. Men jag vet att bland annat Bambi, Britta, Karoleen och Alfva har skrivit inlägg dom med som ni kan kika på…
Eventet hölls på  Adam & Albin matstudio. Ett mysigt litet ställde där dom hade gjort jättefint och inspirerande inför kvällen. Bland annat var det en kryddtävling.
Och nä, jag vann inte. 😉
Årets Kock 2011, Magnus Albrektsson, bjöd på den goda maten. Dessutom delade han, bland annat, med sig av en liten chiliskola. Skoj!
Kvällens meny med så mycket god mat!!!!
Vill ni kika på recepten finns dom hos Kronfågel.
Tacokycklingbullarna var så goda. Jag som är lite trött på vanlig hederlig taco kände på en gång att det här är min grej. Det kommer nog att lagas många gånger här hemma. Det var en friskare tacosmak än vad jag upplever att det är på dom vanliga tacokryddorna som nästan känns mäktiga. Stort plus till Kronfågel för denna kryddblandning. Och nä, den måste inte användas till köttbullar, det går att steka som vanlig färs med. Eller vad du nu vill göra. ;o)
Tom Kha Gai – en asiatisk kycklingsoppa, var något helt nytt för mig. Det var starkt, i alla fall för mig som är lite känslig men såååå gott!!! Jag har helt klart lärt mig nåt nytt och vill ha det igen.  
Kyckling Garam Masala, en indisk gryta. Mums! Det ska bli spännande att testa den här på familjen. Det var en mild smak på  denna och jag är ju väldigt förtjust i grytor.
Sen kom efterrätten. WOW! Chokladcreme dulche de leche med saltrostade hasselnötter och flingsalt strösslat över. Så himla gott!!! Kombinationen salt och choklad var perfekt!
Kvällen avslutades med en goodiebag. Den var inte förpackad riktigt så som jag är van vid. Den här gången fick vi med oss en stor kylväska hem. Och bara den var ju en kul grej, vi som åker båt använder oss ofta av såna. Men den var dessutom fylld av en massa kyckling med. Det var dom tre nyheterna från Smak på Världen;
Smak på världen Thai – Kryddmarinerad kycklinginnerfile
Smak på världen India – Kryddmarinerad kycklingfile
Smak på världen Mexican – Kycklingfärs med kryddpåse
  
Men vi fick också tre andra nyheter;
Kycklingburgare
Kycklingköttbullar
Salladskyckling
 
Jag tror att dessa tre sista kommer bli favoriter som ofta finns i vår frys.
Dessutom fick vi bland annat den här söta lyktan från Indiska. Jag måste skaffa fler. ;o)
 
Jag hade en riktigt trevlig kväll och det är alltid skoj att träffa alla andra bloggare. Speciellt som vi oftast bara träffas så här, på event.
 
Tack till Spot and Tell, Kronfågel och Indiska för en härlig kväll!!!

En liten snabbis…

Sakta men säkert känns det som att kroppen börjar fungera normalt igen. Äntligen! Jag har fortfarande lock i öronen men inte lika illa och tinnitustjutandet är nere på normal nivå.

Egentligen har jag inte tid att sitta här och uppdatera. Har massor med skolarbete att ta igen, som blev lidandes förra veckan när jag var dålig. Tänkte visa att jag lever i alla fall. Måste ta mig tid att skriva om spottingen med Kronfågel och Spot and Tell i torsdags med! Mums vilken god mat vi bjöds på då! Och goodiebagen! Wow! Det kommer, jag lovar!

Just nu går tiden som är över till att bråka med Nynäsbostäder. Igen. Dels väntar vi fortfarande på att dom ska fortsätta med bytet av element men elementet är restnoterat och dröjer… Dessutom upptäckte jag förra veckan att möglet inte alls bara sitter i tapeten som dom har sagt hela tiden. Bakom tapeten är det svart… Mailade ett surt mail förra veckan och dagen efter var det en massa samtal och allt lät så bra men nu är det tillbaka i samma sakta takt med allt igen…. Suck!!!

Nä, skolarbete var det som gällde… Återkommer…

En kväll med kycklingar…

Ja, det ska bli en kväll med kycklingar. Helt rätt. Ja, såna man äter alltså. Spot and Tell har bjudit in till en spotting tillsammans med Kronfågel. Och eftersom jag är så förtjust i kyckling kunde jag inte låta bli att tacka ja. Vi ska prova Kronfågels nya sortiment Smak på Världen. Det kommer bli en perfekt avslutning på den här dagen.

Luminess Air

Som jag har skrivit innan har Spot and Tell gett mig chansen att prova Luminess Air.

Först ut är UV-free tanning vilket är som brun utan sol.
Man sprayar på solbrännan och bättrar på när det behövs.
 En solning sitter kvar i ungefär två veckor.
 
För att se hur smidigt det är kan ni kika på klippet nedan.
  
Är det så enkelt som filmen visar redan första gången?

Ja, nästan i alla fall! Jag fick för mig att jag skulle göra första försöket en söndag kväll när jag äntligen fått en bunt ungar i säng. Kanske inte det smartaste första gången. ;o)
Att sätta ihop dom få delarna är enkelt, tänk bara på att inte vända upp och ner på flaskan medan du sprayar – den läcker då. Jag vet, av erfarenhet.
Jag stod i vårt trånga badrum och sprayade och när jag inte riktigt hade fått in tekniken kändes det lite trångt att stå där plus att skenet i badrummet inte är det bästa. Så jag lyckades ge mig själv ränder på baksidan av benen. Kanske inte så supersnyggt men å andra sidan lärde det mig att ha lite bättre koll på det jag gör.
Vad jag tyckte? Det var ganska lätt och blir nog ännu lättare när man får in snitsen ordentligt. 1,5 vecka efter att jag sprayat på färgen sitter en hel del kvar och då har jag jobbat (vilket innebär regelbundna duschar) och dessutom varit sjuk med en massa feber och tillhörande svettningar… Så kvalitetsmässigt har jag inga klagomål!!! Eller, jag har inga klagomål alls!
Mitt tips är däremot att man ska ha gott om tid på sig första gången för att få in snitsen för bästa resultat!

Vårigt värre!

Vi hade underbart vårväder igår. Så där så man inte kan annat än att njuta av det. Och det gjorde vi. Först tog jag med Oskar till kvantum i Nynäs och när vi kom hem släpade vi ut resten av familjen. Jag och ungarna sopade rent på gården och sen fick dom ta fram sina sparkcyklar. Vi är såna hemska föräldrar att barnen inte får sparkcykla eller cykla så länge gruset är kvar.
Än en gång hängde grannkärringen (det finns inget annat namn om henne…) ut genom sitt fönster. När jag sopade inne på gården var hon i fönstret in mot gården, när jag var på sidan av huset var hon i det fönstret. Suck!
Men jag vägrar, jag tänker inte stanna inne. Vi kommer fortsätta vara ute och blir det värre får jag nog anmäla henne…
Efter lunch var det så soligt att ungarna fick byta ut täckjackorna till fleecejacka och väst. Som dom njöt!!!
Tyvärr startade dagen idag med fem minus och en massa frost men nu har temperaturen stigit lite och solen strålar.
Planen är att jag ska gå ut och rasta lite helgmonster. Emilia och Malin fick feber igår och är rejält hängiga idag. Sebastian och Oskar ligger efter med sömnen och humören är där efter…
Sen hoppas jag på en lugn eftermiddag för idag ska det solas! 🙂

Tankar på en ledig dag…

Denna fina bild har jag stulit av härliga Ida på Adaras.se. Hon tog den av mig i måndags på spottingen.
Igår var jag ledig. Malin hade en tid bvc så dagen var upplagd kring det.
Grabbarna sov hos farmor och farfar så det var bara jag och tjejerna på morgonen. Riktigt härligt! Och vi hann med massor! Likadant på eftermiddagen, jag hann med mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Kändes så bra! Lägg till strålande sol på det med!
Dock upptäckte jag att den lediga dagen gav mig tid att sakna nåt jag inte trodde jag saknade – min tid med bloggsurfning.
Sista veckorna har jag i stort sett bara mobilsurfat och bloggat bara när lusten funnits där.
Men jag har knappt svarat på kommentarer här i bloggen, fast jag läser ALLT!!!! Och jag har knappt surfat runt i andra bloggar. Och jo, jag saknar det.
Jag lägger min tid på livet just nu och det känns bra! Men samtidigt är det lite trist att missa vad som händer i ”världen”… 🙂 Så här handlar det inte om att få vardagspusslet att gå ihop utan att få tid och ork över för alla er andra! <3

Sola utan sol!

Igår var ju jag iväg på spotting med Luminess Air och Spot and Tell.
Det var riktigt roligt och jag blev riktigt positivt överraskad!
Vi fick prova på både airbrush makeup och uv-free tanning.
Makeupen gav en skön känsla i ansiktet och tanningen kändes mest som ett vinddrag.
Med mig hem har jag fått ett uv-fri tanning kit.
Det är som en brun utan sol men i ett otroligt mycket smidigare och snyggare format.
Självklart kommer ni få reda på vad jag tycker om att prova airbrushsolning!