Etikettarkiv: Melodifestival

Ångest deluxe, handboll och missad dejt.

En lång härlig helg är slut! Tyvärr lite lite sömn. Kräkångesten river i mig halva nätterna. I natt sov jag som bäst sen i fredags. Malins bästa kompis insjuknade natten till fredagen och en annan av hennes kompisars lillebror plus mamma natten till lördag. Inte kunde jag slappna av då. Det är dessutom ingen liten snäll magsjuka som går. Inte blev det bättre idag när jag lämnade Malin och fick reda på att kräksjukan verkligen har slagit till på dagis. En stor lapp sattes upp på dörren och dom sa till föräldrarna så fort dom kom. Hade jag kunnat hade jag vänt i dörren med Malin. Får se hur illa det är när jag hämtar henne. Kanske kan vi pussla ihop det så att hon kan va hemma när magsjukan är som värst. Eller så får hon gå och jag bearbeta min ångest. Hahaha.
Men bortsett från alla kräkångest har vi haft en bra helg. I lördags kollade vi på Sebastian när han spelade match och sen mello på kvällen. Igår var det Oskars tur att ha match. Det var första gången jag såg honom spela med nya laget. Duktiga var dom.
Däremot blev det ingen dejt med Mr Grey i helgen. Jag var för trött. Hahaha

Gamla stofiler, röstfusk och fullt ös!

Ingen har nog missat att det är första söndagen i mars och att det betyder Vasaloppet. Vi hör till skaran som har tv’n på tills det är över. ;o)

Fast jag tittar inte så noga och när starten gick satt jag och matade en tokhungrig Malin. Hann se lite grann däremot.
 
Det har varit några bra dagar med några mindre och större äventyr. I fredags förmiddag var jag och Oskar och hämtade hans andra nya par glasögon. Jättefina med Scooby Doo på. Han är jättenöjd även med detta par. Som tur är. Och han är lika fin i dom som i dom andra.
I väntan på att optikern ska öppna…

På eftermiddagen var vi hemma och bara tog det lugnt. Ganska skönt. Tony satte i gång att koka en chili-gryta som tyvärr inte blev klar samma kväll.

 
Natten mellan fredag och lördag var inte lika skoj däremot. Som jag skrev igår morse så vaknade Oskar av magknip och kunde inte somna om. Jag somnade om framåt femtiden och Oskar nångång i den vevan med. Men Oskar vaknade och klev upp igen runt kvart över sex!!!?? Själv fick jag sova lite till men mellan sju och åtta var det mest bara en slummer…
Så, jo, vi var lite trötta igår allihopa. Däremot försvann Oskars magknip. Skönt!
 Efter lunch tog jag tjejerna och åkte iväg för att gå på Naturhistoriska Museet tillsammans med Martina och Skrotmamman. Självklart var SMAL-utställningen det vi siktade in oss på först! Helt klart värt att besöka. Kika in hos Skrotmamman och Martina för att läsa mer om både SMAL-utställningen och hela dagen i sig. ;o)
Fotograf Skrotmamman

En sak lärde vi oss däremot… Man ska nog inte planera in ett sånt besök en sportlovslördag efter löning. ;o) Bara i kön till kassan var det 60 nummer före. Men det gick ganska fort i alla fall och vi hade en väldigt bra dag!

I väntan på vår tur till kassan
Hemma igen serverades den väldigt, väldigt goda chili-grytan som tyvärr var lite för stark i smaken för min del. Köttet var perfekt kokat och bara smälte i munnen! En bönsallad, gräddfil och bröd serverades till. Misstänker att maken kommer med ett bra inlägg med recept under dagen… ;o)

När barnen äntligen låg i säng var det dags för Andra Chansen! Det var riktigt roligt att titta igår. Som vanligt uppdaterades det flitigt på facebook denna melodifestivalkväll och jag tyckte ofta tvärtemot mååååånga andra. Och det roliga var att mina favoriter var dom som gick vidare. Fast det slutar ju inte där… För kvällen bjöd tydligen på röstproblem då telefonnumrerna hade förväxlats till bidragen… Jag tror inte det gjorde så stor skillnad men man vet ju aldrig. ;o)

Nästa vecka är det dags för finalen och det verkar som att jag ska få en chans att bekanta mig närmre med arenen på plats… Inte mig emot. ;o)

Överlag är det en vecka med en massa inplanerat. Som vanligt. Fast det mesta är av positiv karaktär så vad gör det liksom. ;o)

måndag – Monday Morning i Kista tillsammans med Martina.
tisdag – mammalunch i Nynäshamn
onsdag – begravning för min morbror
torsdag – funderar på en tur till öppna förskolan i Långtbortistanien
fredag – förbereda övernattningsväska till Emilia, bara vara ;o)
lördag – lämna över Emilia till mormor och morfar, melo dubbelt upp!
söndag – hämta Emilia

Oj, det känns som ännu mer när jag skriver ner det så här. ;o)

Nu ska det väl förberedas lite lunch och plockas lite här hemma. Vi blir antagligen med två loftsängar till kvällen och vi ska fundera ut i det ska möbleras på bästa sätt.

Tråk och besvikelse…

En lång tråkig söndag verkar det bli här. Ska på teammöte med TW i kväll men det är ju då. Ja, ja… Tills dess duger det att sitta här. 😉

Och grymt besviken är jag. Hur kunde Markoolio åka ut innan andra röstningen????
Hans låt va ju bra!!!! Och så hade jag velat ha med Amy Diamond och Lili & Sussi till final… Men, men… Man kan ju inte få allt här i livet.

Vi mår iaf bättre nu allihopa! Skönt det!!! Nu är det bara för Emilia det ska vända helt så vi kan friskförklara henne helt med.