Etikettarkiv: betyg

Fy fan vad jag är bra!!!

Jag brukar inte ofta svära. I bloggen alltså. 😉 Men idag är jag riktigt stolt över mig själv! Jag har inte bara avslutat min första termin på högskolan. Jag har dessutom fått tillbaka betyget på tentan jag skrev igår. Som jag trodde jag hade misslyckats med. Det blev godkänd!!
Vi har redovisat projektarbetet. Och opponerat på en av dom andra grupperna. Riktigt kul! Så japps, jag är jäkligt nöjd!
Veckan har varit full att pluggande och har ikväll avslutats med vin och middag på stan med projektgruppen. Riktigt trevligt. Men misstänker att jag kommer sova gott ett par nätter nu. 😉
På måndag börjar nästa termin. Det ska bli kul. Vi börjar med interaktionsdesign. Samma ämne jag skrev tentan i. Ska bli kul att fortsätta med det. Men fram till dess tar jag liv. 😉

Snippor och snoppar och lite vardag.

Jag hann läsa klart boken. Jag skickade in texten. Jag redovisade boken på seminariet. Jag blev godkänd. Jag hann jobba hårt några timmar till. Sen tog kroppen helg. Jag är grymt trött och helt slut i kroppen. Är nog för att jag bestämde mig för att strunta i allt vad skola är i kväll. Ska ju plugga tenta hela helgen. Istället sitter jag här och dricker vin och lyssnar på musik. Ska stänga av datorn när inlägget är postat. Sen blir det en bra bok innan jag somnar.

Den här videon och sången är tydligen riktig hemsk. Sexuellt, porrigt, för lite genus, inte barnvänligt är bara några få av kommentarerna jag läste på Barnkanalens facebooksida igår. Kommentarer som ledde till att man fick be föräldrar tänka på tonen inne på barnkanalens sida. Själv blev jag lite kär i låten. Och frågade min smarta tioåriga son vad han tyckte.
”Det heter bacillakuten, det är ett program om kroppen. Dom sjunger om kroppen. Varför skulle det vara nåt fel?” säger han och tittar på mig som att frågan är superdum. Han hade då bara hört sången så en stund senare såg han videon. Och konstaterade igen att det inte var nåt konstigt. 
Och eftersom vi här hemma gillar både låt och program så bjuder jag på videon. Och hoppas ni gillar den lika mycket. Hela familjen kommer sitta bänkade i soffan på söndag kl.18:25. 
Ha en trevlig kväll! 

Året som gått 2014!


Januari
2014 började utan snö och det tog nån vecka innan snö och kyla började visa sig. Många tjatade om vår innan vintern ens var på plats. En stor del av tiden gick åt till skolarbete. Men jag hann också med att bli förälskad inför min födelsedag. Ett nytt porslin flyttade in. Litet för er men stort för mig. Jag hade ett lass familj och vänner hemma helgen jag fyllde år och jag fick massor av fina presenter, underbart sällskap och mycket kärlek.

Februari
Vi påbörjade att göra om i barnens rum. Sängar skulle bytas och skrivbord skaffas. Och även hallen fick sig en omgång. Vi fick en hatthytta för första gången på många år. Mellon är i full gång på helgerna. Jag hamnar i diskussioner om sociala medier – i sociala medier. Och rensar upp i mina egna sociala medier. Vårtemperaturen är här redan i mitten av månaden men bakslagen kommer. För att metrologiskt övergå i vår innan månaden är slut. Malin slutar med napp, efter mutor från mamma.


Mars
Vårvädret fortsätter vara blandat med snö från början för att mer och mer bli vår. Men fler bakslag kommer. 16 grader varmt i mitten av månaden. Vinterkläderna plockas bort. Vi firar 6-årig bröllopsdag på Häringe slott. Helt barnfria! Vädret är kallt och blåsigt men vistelsen blir en fin upplevelse att minnas länge. Och maten är otroligt god! Magsjukan slår till, i liten tappning. Årets första balkonghäng likaså.


April
Våren står i full blom, i alla fall alla vårblommor. Och gatorna sopas rena. Jag upptäcker att jag behöver plugga ännu en kurs för att kunna gå vidare till högskolan. Och dit söker jag. It, medier och design på Södertörns Högskola blir mitt förstaval. Jag tröttnar på festandet vägg i vägg och ringer jouren. Vilket till slut, efter ett par månaders störande, gör att det blir lugnare. En tur med dubbeldäckat tåg tog mig och tjejerna, tillsammans med Martina och hennes barn, hem till Lilith. En härlig dag som tog slut alldeles för snabbt! Jag söker jobb.


Maj
Sluttampen i skolan närmar sig med stormsteg. Det innebär även att min tid på komvux tar slut. Jag går på anställningsintervju! Sommaren dyker upp. Så pass att jag sitter och pluggar i båten. Sommarklädd. Och äter räkor. Balkongen piffas till och det blir min lilla oas. Igen. Jag får besked att jag har fått jobb, som personlig assistent. 23 maj har Oskars klass avslutningspicknick. Barnen badar. Vi kommer äntligen i väg ut på sjön. Lacka för ett besök och bjuder på vacker utsikt. Månaden avslutas med cup för familjens herrar och Emilia åker på hajk. Jag och Malin njuter hemma av sommaren.

Juni
Malin bestämmer sig för att stödhjulen ska bort på cykeln. Och cyklar sen iväg som om hon inte gjort annat i sitt korta liv. Jag säger upp mig. Efter 13 år väljer jag att ta steget vidare i livet. Jag börjar istället mina nya, om än tillfälliga, anställning som personlig assistent. Nationaldagshelgen blev en långhelg på Korpen. Turen dit gick i kompakt dimma men sen bjöds vi på vackert väder. Balkongen blir en blommande oas. Ett rejält hageloväder gör allt vintervitt för en kort stund. Äntligen får jag ett slutbetyg på gymnasienivå. Midsommar firas i kylan, endast 10-12 grader. Men det hindrar inte att jag tar årets första, iskalla, dopp vid midsommarlekarna. Kylan håller i sig och jag börjar virka.


Juli
Värmen kommer tillbaka. Med besked. Så mycket tid som möjligt tillbringas på balkongen. Tony och barnen åker på semester medan jag jobbar och pendlar ut på helgerna. Det blir VARMT! Jag får besked att jag har kommit in på högskolan! Tjejerna fyller år. Det är tungt att missa födelsedagarna men vi tar igen det ordentligt på helgerna. Arbetet tar mig till flera platser jag inte hade besökt innan som tex Birka. Jag köper äntligen en grill till balkongen. Det luktar brand. Både från närområdet där det brinner i markerna på grund av värmen men också av människors slarv.

Augusti
Månaden startar med åska och dunder till ett stilla regn. Röklukt även nu men från den stora skogsbranden som härjar i Salatrakten. Vi bjuds på fler regn i sommarhettan. Jag jobbar på och dom långa promenaderna resulterar i fötter som börjar värka. Skolan börjar. Oskar börjar i en ny skola. Malin byter avdelning. Hon är stor nu. Fötterna resulterar i att jag slutar jobba tidigare än tänkt. Jag går på upprop i nya skolan. Många förberedelser för att klara skolan, inklusive köpa ny dator. Månaden avslutas med att jag rymmer ett dygn för att gå på fest.


September
Skolan börjar på allvar! Det är mycket nytt som ska läras in och det är både lättare och svårare än förväntat. Jag och grabbarna är med på Alla kan träna. Alla kunde inte träna. Men shit vad kul jag hade när jag satt i gräset och tittade på och förundrades över min brist på ork. Dessutom bjöds jag på en superrolig vinprovning med Spot and Tell. Sommaren håller i sig halvvägs in i månaden innan hösten tar över. Vi röstar. Sverigedemokraterna blir tredje största parti och Socialdemokraterna tar över. Emilia och jag går på reflexjakt i höstmörkret. Vi avslutar med att fira Sebastians 12-årsdag.
Oktober
Frosten kommer över en natt. Julmusten dyker upp i affärerna. Grillen används fortfarande. Av den lilla kocken. Skolan kräver mycket mer än jag trodde att den skulle. Och det är svårare än jag trodde. Sebastian är iväg på en bunt med hajker. Handbollen drar igång nattvandring som jag hoppar på. Lurar med mig Tony med. Barnen och jag går på ett kaotisk kalasevent. Diskussioner kring fritids vara eller icke vara dyker upp i samband med höstlovet.


November
Månaden startar med värmerekord. Det är allt annat än vintrigt ute. Ett kort, snabbt snöfall dyker upp men försvinner sen snabbt i värmen. Vi konstaterar att Sebastian är så stor numera att vi inte kan vabba för honom. Jag tar tag i mina onda fötter. Röntgen konstaterar vad jag (med hjälp) redan konstaterat – hälsporre. En kur kortison i tablettform gör ingen skillnad. Problem i grabbarnas skola kräver en massa energi som inte finns. Energibristen gör att allt känns extra tungt och en klump i halsen vill inte ge med sig. Jag går på spa och på Bloggmiddag. Vinner en snygg väska. Och till slut börjar även jag klaga på mörkret och vädret. Vi firar Tony.
December
Jag kämpar för att må bättre. Sakta men säkert går det åt rätt håll. Skolan tar upp mycket tid och vi pusslar för fullt. Oskar fyller 10 år! Lucia firas en sval morgon ute i mörkret. Då var det varma höstliga vädret bra. Ett par dagar senare dyker äntligen snön upp! Jag lämnar skolan, med gympaskor, i ett intensivt snöfall. Men kommer hem till barmark. Sebastian klipper tuppkam. Emilia rakar håret. En bit i alla fall. Jag klipper av håret. Julen firas hemma med mor- och farföräldrar. Och borta hos svägerskan med hela stooora familjen. Resten av familjen njuter av ledighet medan jag pluggar på. Vi fick lite snö till julhelgen.


Sammanfattat

2014 blev ett år med väldigt lite snö. Jag pluggade färdigt på komvux och gick vidare till högskolan. Något jag aldrig trott om mig själv. I omgångar under året funderade jag över val här i livet. I slutändan kom jag fram till att det nog är ganska bra och att jag kommit långt i mitt liv.
Jag jobbade under sommaren. Det var otroligt roligt, givande, långtråkigt, nytt och lärorikt. Det kändes däremot konstigt att vara nästan ensam under en månad av sommaren.
Hösten blev intensiv och tuff. Skolan krävde massor av energi, barnens skolor likaså. Och sen skulle jag orka med livet ovanpå det. Men jag tog mig igenom det och sitter här nu, på nyårsafton och är positiv. Händelser runt omkring mig har fått mig att förstå hur tacksam jag ska vara över den tillvaro jag har.

2015

Skriver som förra året, att jag hoppas på snö just nu. Massor av härlig vit snö! Jag kommer fortsätta mina studier ett långt tag fram över. Hoppas kunna vidga mina studier med andra ämnen i sommar. Jag hoppas att vi får fortsätta må bra. Vi har varandra och det betyder mycket! Vi har inget stort inplanerat just nu. Men jag tror året blir ett bra år!

GOTT NYTT ÅR!!!

Jag gjorde det, jag klarade det!!!!!!

Yeay!!! Är det nu jag ska hojta ”jag har tagit studenten!!!”? 😀 För det är ju det jag har gjort egentligen. Idag fick jag det sista betyget i det som ska bli ett slutbetyg! Jag fick ett B i webbutveckling. Yeay! Och ännu mer stolt är jag över gårdagens betyg i naturkunskap. När jag började den kursen siktade jag inte allt för högt. Det har gått bättre än jag har trott hela tiden och jag fick till slut ett D! Det innebär att jag kommer ha ett endaste E av 23 lästa kurser dom sista två åren!! Jag är nog lite chockad över mig själv. 😉

Igår var jag och skrev anställningspapper på nya jobbet. I sommar kommer jag att jobba som personlig assistent och passar jag på den tilltänkta platsen kommer jag bara att jobba måndag till fredag. Det kändes som värsta vinstlotten ju! Det kändes genast massor mycket bättre att jobba hela sommaren när jag vet att jag kommer kunna tillbringa dagarna med barnen och Tony på helgerna.

Dessutom har jag tagit första steget för att säga upp mig från McDonalds. Jag måste säga att det känns lite konstigt. Jag har varit anställd där i en väldans massa år ju, sedan vintern 2001. Helt klart dags att gå vidare. Jag ska in till restaurangen på måndag och skriva papper…

Nä, nu ska jag ut i stormvindarna (ja, jag överdriver en aning) för att hämta hem ett stycke minimonster. Oskar och Emilia är redan hemma. Sen ska vi packa… För i helgen nalkas det cuper och hajker…

Sommaren är här!!!

Sol, sommar och värme varvat med en väldans massa skolarbete. Allt annat glöms bort. Totalt. Det är nästan så jag höll på glömma bort gårdsfesten på dagis idag…Bara en sån sak.

Igår fick vi betygen i företagsekonomin. Ett stort B! Yeay! Hade jag inte slarvat inför ett av proven (missat ett helt kapitel) så hade det blivit ett A. Känns bra att veta. 🙂

Idag ska jag skriva prov i webbutveckling. Teoriprov. Känns som att det kan gå så där… Men, men… Det blir nog bra. Sen ska jag hinna med att skriva klart sista frågan i uppgiften i naturkunskap. Efter det är jag klart med allt skolarbete så när som på två små prov i morgon i båda ämnena. Det är alltid små prov det sista man gör.

Har jag tur kanske jag hinner baka något till gårdsfesten annars får dom nöja sig med tomatplantorna jag släpade med upp. Det är till försäljning alltså. Och igår planterades alla mina plantor om och tomaterna har fått flytta ut i sommarvärmen på balkongen.

Ännu härligare är att det är varmt från morgon till kväll nu. Jag har ätit frukost på balkongen sista dagarna. Så härligt. Speciellt som jag måste sitta inne och göra en massa skolarbeten på dagarna.

Nu ska jag bara hålla tummarna för att den envisa förkylningen som håller på och bryter ut handlar mer om pollenallergi än förkylning. Finns ju en risk att den slår till för fullt när jag slappnar av efter allt skolarbete…

ABCDE

Vilken härlig känsla det var att få se alla mina betyg från komvux på ett och samma ställe. Jag ska ha med mig betyg på anställningsintervju om ett par veckor och har fått det jag har fått ihop hittills utskrivet idag.
Det såg bättre ut än jag trodde. Jag har bara ett endaste E till exempel. Och det är i naturkunskap. Det betyget lyckades jag knappt få. 😉 Läser fortsättningskursen nu och hoppas jag lyckas få ihop ett D i alla fall. Men finns väl en risk att det blir endast ett E där med… D och C är dom betyg jag har flest av men flera B också. Och ett par A. Sabbar jag inte uppgiften jag jobbar med nu kan jag få ihop ett till…
Det här gör att jag faktiskt inte känner mig som en medelmåtta. Jag har bevis på att jag kan. Det var precis vad jag behövde idag när jag kämpar hårt med en uppgift som inte vill sig alls… Tummen upp för mig.
Och vet ni… Om mindre än fem veckor är jag klar på komvux. Då kommer jag att ha ett riktigt slutbetyg att visa upp istället för ett samlat betygsdokument. För det är så att även om jag gick tre år på gymnasiet och tog studenten med mina klasskompisar så hade jag inte ett fullständigt betyg. Femton år senare kommer jag att ha det… 🙂

Våffeldagen och mutter…

 Tisdag. Utan barn hemma. Karantänen är hävd och Malin är på dagis. Så skönt. Det behövde jag idag. 😉 Ett betygssamtal är avklarat. Kändes helt okej. Nu ska jag fortsätta med mina andra uppgifter i nya kursen. Dom som skulle vara så lätta… Men just det… att leka med html-koder var inte riktigt lika enkelt som jag mindes. Eller så har det förändrats för jag tycker inte dom koder jag minns att jag har använt funkar… Och skapa en blogg. Lätt. Men att fatta wordpress. Mindre lätt. Och inte sjutton hittar jag hur jag ska ändra på teckensnitt och färger i wp heller. Såååå irriterande! Det blir ju inte som jag vill… Jaja, det blir nog bra. 😉 Hoppas hinna klart snabbt så jag kan fortsätta läsa min braiga bok. Hann till biblioteket igår kväll så nu har jag påbörjat Sofie Sarenbrants Istället för dig. Spännnade läsning!

I dag är det dessutom våffeldagen! Yeay! Mums! Räkorna ligger på tining. Det kommer serveras en variant med räkor, rom, gräddfil och grönsaker. Och en med sylt och grädde. Mums!

Nöjd!

Yeay! Vi fick tillbaka proven från i måndags på företagsekonomin. A- fick jag. Några små slarvfel. Men allt det matematiska fick jag full pott på. Nöjd!
Nu kommer resten av dagen gå åt till att avsluta första delen i grafisk kommunikation. Illustrator ska bli klar i dag. Nästa vecka är det dags att köra Photoshop. 🙂

Jubel, betyg och väntan…

Yeay! Kursen i Svenska skrivande är avslutad helt och hållet nu. Jag har haft det avslutande betygssamtalet. Läraren jublade hej vilt i örat på mig! Det händer i så ofta. Å andra sidan kan det bero på att han satt i ett rum där han och kollegorna kollade in finalen i 15 kilometer klassiskt, alltså nån skidåkning. 😉 Han bad så otroligt mycket om ursäkt men jag skrattade och sa att det var okej att han såg åkarna gå i mål. Själv fick jag det glädjande beskedet att jag fick ett starkt C i betyg. Och så sa han att om vi hade haft en längre kurs där jag hade haft mer tid på mig att visa vad jag går för så hade jag utan problem kunnat få minst ett B. Det värmde att höra. Jag har ju B i båda Svenska 2 och 3 och dom kurserna är lästa på plats. Så jag är riktigt nöjd. Dessutom avslutade han med att uppmana mig att fortsätta skriva, att jag hade det i mig. Själv tänkte jag lite glatt att jag klarade mig långt på min tokiga fantasi i alla fall. Jag skrev ju bland annat en artikel om mannen som misslyckades spränga sin fru i luften… 😉

Jag väntar på att vårdcentralen ska ringa upp så jag kan få nåt besked om mina röntgensvar… Även om det inte visade nåt vill jag ju faktiskt få det meddelandet med… Medan jag väntar på det ska jag fortsätta med Adobe Illustrator-kursen. Riktigt roligt!! Jag har ännu ett blogginlägg i huvudet men måste fundera lite till innan jag får ner det på pränt… Det fortsätter på samma ämne som jag började med igår – bloggar och funderingar. 🙂

Jullov och julnaglar.

Yeay!!! Äntligen jullov! Jag tror vi alla har längtat lika mycket! Jag har en sista skrivuppgift att avsluta i svenskan men i övrigt är allt klart!! Och jag lyckades bli godkänd i naturen! Så jäkla skönt! Och i info/kom blev det ett A. Känns riktigt bra!
Förutom skolan har jag dessutom städat klart hemma inför julen. Är bara en snabb dammsugning kvar. Och nästan alla klappar är inslagna. Plus att jag tror att jag har lyckats handla allt som behövs inför jul i matväg. Jag kan alltså sitta i soffan och bara njuta ikväll.
Och så njuter jag av mina naglar. Testade gelénaglar den här gången. En av handbollsmammorna fixade snygga julnaglar på mig idag. Och genast känns allt så mycket bättre. Bara en sån simpel sak som att knappa på mobilen går lättare nu. 😉

Terminsavslutning och klantigt gjort.

Terminens sista svenskalektion är avslutad. Det känns konstigt att terminen redan är slut. Eller nästan slut i alla fall,  för det skrivarbetet ska inte in förrän nästa vecka. Kul var däremot att få resultatet på nationella provet. Jag fick B i både den muntliga och den skriftliga delen. Yeay!
På väg till tåget sprang jag in på konsum. Dom har julgransbelysning så jag passade på. Nu är jag redo att klä granen. Mindre kul är att jag inte kollade vilket tåg jag klev på. Så det blev en halvtimme extra på tåget i Nynäs… inte riktigt planerat. Men, men… 😉

Julstress och betyg

Och där satte den stora julstressen in… Varför vet jag inte riktigt. Jag har ju allt under kontroll… Alla klappar handlade och nästan allt inslaget. All mat är handlad och det är nästan bara sillarna kvar att göra.
Men så ska det fixas kläder och strykas dukar och… Och… Och jo, jag ska hinna bara vara med min bok. För även om det kanske inte låter så ansträngande att gå i skolan tar det på krafterna. Just nu känner jag mig helt totalt slut. Det är väl därför jag blir stressad, av att orken inte riktigt finns med.
Lägg till bråkiga, spända barn, en dum kommentar eller två och humöret känns inte speciellt toppen…
Samtidigt ska jag försöka vara riktigt jäkla stolt och nöjd över mig själv och mina betyg. Ett A i historia, B i både engelska och svenska och ett D i matte… Lite surt är det att inte matten gick bättre men jag har i alla fall kämpat på.
Jaja, jag hinner väl bara vara nån gång…