Det händer så mycket härligt!

Ibland finns det ro att skriva, ibland inte… Sista veckorna har först kantats av renoveringen och sen av en massa sjukdom. Ovanpå det har det varit skolarbete och en massa kalasande. Energin har inte räckt till till så mycket mer sen.
Nu är renoveringen i stort sett klar. I alla fall när det gäller att ha entreprenörer i lägenheten. Det saknas en list på väggen mellan vardagsrum och matrum, ovanför trappan. Den börjar bli lite akut att få dit. Målaren limmade inte tapeterna ordentligt på den biten som ska sitta under listen så nu är vi rädda att någon ska råka komma åt och ha sönder… Sen har vi bett om att få en besiktning av alla tapeter. I matrummet är det slarvigt limmat på några ställen bland annat. I tjejernas rum har dom inte gjort ett bra underarbete vilket resulterat i luftbubblor under tapeterna. Eller detta förekommer i fler rum än så men det är mest där. Och dom har missat i mönsterpassningen. Det var 4cm mönsterpassning på tapeten och det stod tydligt på förpackningen. Något som målarna missade…. Det var dessutom dom dyra fina tapeter jag vann på bloggmiddagen som sattes upp där. Lagom irriterande… Sen har vi trappräcket. Det var så dåligt målat från början att vi trodde att det skulle göras nåt åt det men icke – lite målartvätt och målning ovanpå. Redan nu har färgen börjat lossna på vissa ställen. Gardinstången har uppskruvad helt tokigt… Jag kan rabbla mer… 

Sen kom dom och lade golven. Det blev bra men i trappan är underarbetet inte det bästa. Man kan känna att ytan är ojämn. Men golven blev bra. Allt blev bra om man inte tittar noga. Vi är jättenöjda med färger och mönster. Men en besiktning får det bli så inte vi råkar ut för problem pga dåligt arbete från början….

I övrigt ska vi återställa väggen till Sebastians rum vid trappan. Den tog vi bort för att målaren skulle kunna göra ett bättre jobb. Inte för att det blev så stor skillnad… Dessutom ska alla sättsteg (bakstycken till trappstegen) tillbaka. Det blev mer jobb än vi förväntat oss då målarna kladdat så och sett till att det är långa droppbildningar på baksidan av alla trappsteg vilket skapar onödiga mellanrum som skapar gnissel på sättstegen. Svårt att förklara… Det kommer bli bra men det tog lite mer tid än tänkt. Maken och svågern håller på i detta nu och återställer.

Mitt upp i all renovering blev först Sebastian sjuk, sen var det min tur och därpå Oskar. Tony och tjejerna har varit rejält hängiga dom också med några sjukdagar. Jag är i slutet på min tredje vecka med rejäl hosta. Det är allt annat än kul och tar en oerhörd massa energi från mig… Så frustrerande!!! Just nu har jag ont i muskler jag knappt visste att jag hade. Allt på grund av hostan. Helt sjukt. Så vänder det inte närmaste dygnet får det nog bli ett besök till vårdcentralen igen.

Det har inte bara vara jobbigt och tufft. Det har varit en massa bra med. Vi har firat Tonys 50-årsdag. Både Tonys och min familj kom. Vi åt god mat och umgicks. Det blev en riktig toppenkväll! Därefter blev det glöggmingel hos Tonys syster. Än en gång åt vi en massa gott och hade supertrevligt!! Och det stannade inte där för veckan efter det firade vi Oskars 12-årsdag. Nästan samma härliga skara människor var här än en gång. Ännu mer god mat!

Vi har blivit riktigt bortskämda med många toppenkvällar (och dagar) med nära och kära. Pappa har sovit över flera gånger så barnen har fått massor av tid med morfar.

Dessutom fick Tony och jag en kväll på rymmen utan barn. Medan farmor och farfar var snälla och var barnvakt fick vi en kväll på stan tillsammans med Erika och hennes man. Vi åt en supergod middag på Restaurang Two. Det är en nyöppnad restaurang med smak av det asiatiska. Jag åt en sååå god sushi, där smakerna kombinerades med skagen. Mums!!!! Tony och Erika åt deras högrevsburgare. Sååå god. Ångrade nästa, men bara nästan, att jag inte tog den jag med. Så vill ni äta gott på Söder ska ni gå dit!
Efter maten väntade Globen och The Show of Christmas. Det var Coop som anordnade en show med Alcazar, Lena Ph, Miriam Bryant, Danny Saucedo och Lisa Nilsson. Den var riktigt bra!

Nu väntar julen. Det kommer bli känslosamt. Det lutar åt att pappa kommer hit på julafton och på juldagen ska vi fira stort med hela familjen. Synd bara att snön verkar utebli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge