Året som gått 2016

Januari
Året började med vinter som kom och gick. Men mesta dels snö. Så härligt! Malin visade sig vara en hejare på skridskor när vi tog hela familjen ner till sjön tillsammans med deras kusiner. Min födelsedag firades. 40-årskalas hanns med också.

 

Februari
Magsjukan dök upp. Mindre kul. Även andra sjukdomar kantade månaden. Reflexjakten på dagis var en stor hit! Korvgrillning och ficklampor i mörkret. Vädret fortsatte att pendla mellan snö och barmark där barmarken tog över mer och mer. Papper för skolgång kom till Malin!

 

Mars
Barnen klipper sig. Så fina så! Jag räknar bakslag på vädret till vårens ankomst i början av månaden. SVT börjar visa Gympaläraren där man kan se Sebastian och Oskar i bild i en stor del av avsnitten. ;o) Det blir balkonghäng, våren flyttar in inomhus och vi firar bröllopsdag. Påsken firas hos Tonys syster med nästan hela tjocka familjen. Bloggen blir egen när jag släpper blogspot.

 

April
Månaden börjar med traditionsenligt aprilväder som fortsätter hela månaden. Balkongen görs vårfin. Det blir ett evigt in- och utflyttande innan temperaturen blir stabil. Sommaren planeras lite smått och båten sjösätts. Stressen river i kroppen och blir till fysisk smärta. Vi kommer till ett vägskäl i vårt liv och tankarna är många. Malin placeras i fel skola.

 

Maj
Vi bestämmer oss för att chansa, vi tackar ja till den stora lägenheten och får den!. Mycket packande blir det! Tony kör båten till Nynäs. Barnen och jag kollar in omgivningar kring den nya lägenheten. Vi grillar en hel del. Det blir så pass varmt att jag kan äta frukosten ute! Vi har visning av gamla lägenheten. Vi söker ny skola till tjejerna närmre nya lägenheten. Det bemöts med både spänning och sorg.

 

Juni
Äntligen inflytt!!! Vilket startar med kaos. En ostädad lägenhet i jättedåligt skick… Många turer med hyresvärden under månaden innan vi till slut kommer överens. Skolan slutar för mig. Emilia och Malin slutar och får säga hej då till alla vänner. Vi träffar våra nya härliga grannar! Tjejerna får genast nya kompisar! Gamla lägenheten städas ur med stor hjälp! Det blir en härlig midsommar på Korpen.

Juli
Månaden börjar med efterlängtade kalas för tjejerna och dom får visa upp nya lägenheten. Semestern är här. Vi badar och promenerar en del i nya området. En härlig tjejkväll i hamnen. Vi umgås med grannarna och tillsammans med dom river vi buskaget mellan våra hus. Tjejerna firas på hemmaplan med stora familjen på plats. Pokemon Go tar plats i våra liv. :oD

 

Augusti
Månaden börjar med kräftskiva med bästa familjen hos Tonys syster. Härligt! Jag fyndar en ny cykel. Jag åker på räkkryssning med Martina och Marie-Louise. En toppenkväll! Lyckan byts till djupaste sorg när min mamma plötsligt dör. Mitt i allt börjar skolan. Malin börjar i skolan! Ny skola och nytt fritids. I slutet av månaden är mest sorg men jag och Tony går på Erikas 40-årsfest och får en fin kväll.

September
Mamma begravs. Det är sååå tungt och samtidigt så fint. Min skola drar igång igen. Det är tungt men det funkar. En jättefin dagstur till Korpen som är överfull av känslor. Jag lägger energin på att fixa hemma när det är för tungt. Emilia och jag går på film/seriepremiär. Sebastian fyller år.

 

Oktober
Vi bestämmer oss äntligen för vilka tapeter och golv som ska bytas och vad vi vill ha istället. Jag fortsätter vara trött mest hela tiden. Vi tömmer båten för säsongen (och har äntligen fått vinterplats i Nynäshamn). Clownerna gör intrång i våra liv. Det är allt annat än positivt. Hösten kommer. Vi går på ett härligt kalas. Barnen firar Halloween.

November
Alla helgon får en ny innebörd i våra liv. Första härliga snön dyker upp. Vintern kommer – och försvinner. Renoveringen börjar äntligen här hemma och tar massor av tid och energi. Det mesta blir fint men det finns undantag… Jag påbörjar min C-uppsats. Första advent kommer. Tony fyller 50 år och firas med fest!

 

December
Månaden börjar med sjukdom för oss alla. Hemska förkylningar kommer och går hela månaden. Vi glöggminglar! Oskar fyller år och firas! Lucia i kyrkan. Julkonsert med fina vänner. Julen firas med pappa på julafton och hela stoooora familjen på juldagen. Året slutas med nyårsfirande hemma bara vi i familjen. Vintern lyser med sin frånvaro! Nyårsafton bjuder på 10 grader varmt.

 

Sammanfattat

Året började bra. Skolan tog en hel del tid. Ansökan om förskoleklass för Malin var stort för oss. Vi hade en fin vår och påsken blev superhärlig! Barnen fick alldeles för många påskägg. Våren blev lång och juni svalt.

Beslutet att flytta var läskigt och skrämmande men sååå rätt. Vi fick vårt hus i lägenhetsformat. Vilket passar perfekt. Lite trist att det blev några turer innan allt blev bra men nu är det verkligen bra och vi stormtrivs! Jag är oerhört glad att vi vågade ta steget trots att det var ett område jag alltid sagt att jag aldrig skulle bo i.

Sommaren var jättehärlig! Vi har hemma i stort sett hela sommaren. Båten nyttjade vi bara till midsommar. Så ja, vi trivs i nya området om med nya grannarna. Vi solade och badade på hemmaplan istället.

Sommaren slutade tragiskt. Mammas bortgång var plötslig och så oväntad. Det tog mycket energi att bara orka med vardagen tiden efteråt. Hennes död har speglats i mycket som har hänt i våra liv sedan augusti. Däremot inte alls bara negativt. Begravningen blev jättefin och så värdig mamma. Vi har umgåtts mycket mer i den stora familjen under denna höst. Jag tror vi alla behövde det.

Hösten har varit fin. Det var lite omtumlande med ny skola och nya rutiner för oss alla men vi kom in i det. Lite kaotiskt blev det när renoveringen börjades men resultatet blir bra vilket är huvudsaken.

Året slutar bra. Det här har varit ett riktigt bra år och ett riktigt skitår på samma gång. Jag väljer att fokusera på dom fina stunderna och omfamna även det jobbiga.

2017

Jag kommer inte sluta sakna min mamma men jag hoppas att sorgen mildras och att vi kommer kunna fokusera mer på dom fina minnena. Det vet jag att mamma hade velat att vi skulle göra.

Skolmässigt börjar jag året med att avsluta min C-uppsats och påbörja min sista termin på högskolan. Det ska bli läskigt och spännande att släppa skolans värld till sommaren. En ny fas i mitt liv kommer att börja i juni.

Vi siktar på ett bra år med mycket glada skratt. Ett bättre år än det som var! Jag hoppas att vi kommer fortsätta trivas här hemma och att vi kan göra klart det vi planerat. Stort som smått.

Jag avslutar detta år med glädje och jag påbörjar kommande år med glädje.

GOTT NYTT ÅR!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge