Kaotiskt, för tidigt och tungt…

Det är paus i en lätt kaotisk renovering. vecka två är avklarad. Vardagsrum och matrum är tapetserade. Det är så skönt att slippa den mörka fula tapeten i matrummet. På måndag tar dom tjejernas rum och det blir väl trappan nästa vecka med. Det är många turer med trappan. Den där renoveringen som utlovades redan vid visningen blev tydligen en målning utan att ens slipa underlaget. Så pinsamt dåligt! Men i helgen är det paus! Så skönt och välbehövligt. Det är så skönt att få vara ensam hemma idag! 

Jag vaknade på riktigt bra humör men en stor saknad efter mamma drog ner det lite. Jag har tänkt ljus och lyssnar på ”hennes” musik just nu. Låter det bara vara en stund. Sen ska jag samla ihop mig och trotsa det mamma lärt mig. Jag ska stryka och hänga upp julgardinerna idag. Och lyssna på julmusik. Dom första hyacinterna blommar i fönstret. Skapa mig en feelgood-dag! Men det känns lite tungt att inte mamma kommer skälla på mig om att jag börjar för tidigt. 

Det är lustigt. Jag visste att det skulle bli tungt till julen utan mamma. Och jag vet att det är små saker som påminner men man är nog inte medveten om hur mycket man gör som påminner om en annan människa. Att strosa i affärerna och se alla fina tomtar får mig att tänka på mamma. Hon behöver ju en ny till tomtesamlingen… Att stå en stund och tråka medan jag väntar på tåget och känna ett sug att ringa mamma… Just idag känner jag mig inte bara ledsen. Idag är jag arg samtidigt. Varför var mamma tvungen att dö?! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge