Lite upp, en hel del ner…

Vilken vacker höstmorgon det är ute! Strålande sol och nästan molnfri himmel. Alla färger lyser så härligt! Det enda jobbiga just nu är att det är så mycket kallare på morgonen än på eftermiddagen. Det är så svårt att välja kläder. Det som är lagom varmt på morgonen är alldeles för varmt på eftermiddagen. Å lagom när vi hunnit vänja oss blir det kallare. Annars älskar jag den här tiden på året. Mörkret är alldeles lagom. Det är mörkt när jag går upp och på kvällen men inte under dagen. Fick jag välja skulle det inte bli mörkare. Det här är alldeles lagom. Sen tycker jag även att det är mysigt att kunna ta fram lite mer kläder. Mysa i bylsiga koftor och raggsockor.

Det var ungefär det jag gjorde igår. Jag lallade runt hela dagen. Låg mest på sängen och kollade på serier och film på surfplattan. Nu har jag äntligen sett klart alla avsnitt av Gilmore Girls i väntan på dom nya som kommer i slutet av november. Därefter kollade jag på Footloose. Nostalgi på hög nivå. Grannen berättade att den fanns på Netflix. Jag upptäckte att det fanns en nyinspelning med så den kollade jag senare på kvällen. Den var väl helt okej men jag gillar originalet bättre. Hehe…

I övrigt var gårdagen tung. Bara så där allmänt tung. Saknaden efter mamma var extra stor. Det började i och för sig redan i lördags. Vi firade Sebastian med stora familjen på plats. Tony gjorde en gryta på högrev med chili och mörk choklad som blev jättegod. Efteråt serverade vi en kanelbullekladdkaka. Mumsigt värre!! 

Jag blev jätteglad att även pappa kom men misstänker att det var riktigt tungt för honom att komma och fira en födelsedag utan mamma. Jag själv tyckte att det var tungt. Hon saknades… 

Resten av helgen  blev ganska lugn. Jag bara var en stor del av tiden. Passade på att vara ute en del i höstsolen. Men saknaden ligger som en klump i bröstet. Jag vet att det kommer att komma och gå i vågor. Just nu känns det tuffare och tyngre. Jag flyter med och låter det komma… Tänder mammas ljus och minns. Använder hennes nagellack och sjal för att få ha henne med mig varje dag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge