Funderingar kring skönhetsingrepp…

Liten fredagsfundering… Som säkert kommer störa en del…

Jag funderade lite på det här med skönhetsoperationer och -ingrepp. Visst ska folk få förändra sina utseenden hur dom vill. Jag står till exempel för att jag gärna skulle göra en bröstförminskning. I och för sig mest för att det är så jäkla svårt (och dyrt) att hitta passande bhar men också för kroppens skull. 

Det jag funderade på, nu i en tid där det är så oerhört vanligt att ta bort en rynka här eller där, att fylla läpparna som om det vore läppstift, är hur våra barn formas av dessa ideal. Barnen växer dels upp med all vikthets men också med att man förändrar sitt utseende till det bättre med ingrepp om man inte är nöjd. 

Lägger vi en ännu högre press på våra barn? Jag, som är tjock (fet om ni hellre vill det), har alltid känt mig lite utanför med min vikt och kropp. Redan från tidig ålder. Vad tänker tjejerna som inte har dessa plutmunnar som är till höger och vänster i alla medier? 

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt. Jag vill ju själv göra ett ingrepp, självklart kommer mina barn påverkas av det beslutet… Samtidigt tror jag att alla dessa ingrepp som bland annat avhandlas på bloggar, Youtube och Instagram så ofta i dagens läge, kommer ha lika negativ inverkan på våra barn och våra självkänslor som alla bantningsinlägg gjort… 

Är det bara jag som funderar på detta? Är mina tankar helt åt fanders?

Klicka på bilden så ser ni vart jag stal den…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge