Skolstart, vackert och inte mer…

Jag tänkte ringa mamma igår. Hade en matfråga och ringde ofta mamma då… Det tog flera sekunder innan jag kom på att det inte gick. Det var riktigt tungt. Hon var ofta mitt bollplank och uppslagsverk vid matlagning. 

Det är konstigt på nåt vis. När jag gick iväg från mamma i torsdags var det som att en ro infann sig och efter det har vardagen krupit på sakta med säkert. Vissa stunder känns livet precis som vanligt fast det helt vänts upp och ner. Jag trodde det skulle kännas mycket mer under en mycket längre period. Det är inte så att jag inte sörjer men jag vet inte. Det känns bara som att den där första allra jobbigaste tiden tog slut så fort. Och samtidigt är jag sjukt slut hela tiden. Så jag känner ju att det inte är som vanligt. Kroppen låter det inte vara det. Virrigt värre men det är lite så det känns…

Nånting roligare var gårdagen – och skolstarten. För tjejerna innebar det ny skola och för Malin att faktiskt äntligen få börja i skolan. Som hon har längtat. Det var en lycklig tjej som vaknade igår morse. Och dom båda två var så besvikna när jag kom och hämtade efter skoldagen. Dom ville vara kvar på fritids. Vilket är ett gott omdöme. Det gör mig glad att allt har fungerat bra så här i börja. Nu hoppas jag att det fortsätter likadant resten av terminen. Emilia började ju tredje klass och jag var orolig för hur det skulle gå men redan till uppropet fick jag gå i väg. :-D 

Sebastian började åttan nu och Oskar i sexan. Nästa år har vi två högstadiebarn. Sjukt! Hahaha! Även dessa herrar var nöjda igår. Dom fick komma hem med varsitt skolkort till bussen. 

På kvällen cyklade jag en sväng. Rörde mig mot vattnet och hamnade på den rika fina sidan. Shit vilka hus det fanns där. Det är flera år sen vi passerade där så det var lite kul att kika runt. Jag tog mig ner till vattnet och fotade lite. Det var inte många krusningar på havet igår kväll och solen gick precis ner. Sååå vackert!

Idag hade jag tänkt vara hemma och bara vara men planerna ändrades. Jag hittade ett litet köksbord på blocket som skulle passa bra i köket hos oss. En liten frukosthörna eller kanske en dator hörna för mig. Hehe. Pappa ska vara snäll och hjälpa mig att hämta det. Det fanns på han sida av stan. 

Annars ska jag väl mest bara passa på att städa av lite hemma. Jag ligger efter och det ska bli skönt att ha ordning på allt innan helgen och nästa vecka. Nu börjar höstterminen komma igång ordentligt. Handbollen för alla barn drar igång den här veckan. Ett barnkalas med övernattning väntar för Malin, alla fyra barn ska till farmor och farfar i helgen medan Tony och jag går på 40-årsfest. Och nästa vecka börjar skolan för mig. Det kommer bli fullt ös nu. Från tidig morgon till alldeles för sena kvällar…

Kommentera