Valborg, irritation och funderingar

Valborg är här. Hur kan det redan vara så?! Månaden började ju nyss!! Förra helgen sjösatte vi båten och dag kör Tony den från Årsta till Nynäs. Tyvärr kan inte jag och barnen åka med. Det är både scouter och handbollsaktiviteter idag. Vi får kolla in den nya lekplatsen vid skolan i stället. Först ska jag bara lyckas ta mig ur sängen. Kröp tillbaka ner under täcket när Tony gick vid sju i morse.

Turen med båten, som behöver göras idag, innebär att jag blir ensam med barnen. Det känns lite konstigt att jag kanske får fira Valborg ensam med barnen. Men det kommer bli bra oavsett. Sebastian och Emilia ska gå med i fackeltåget med scouterna. Det är en mysig tradition.

Något som jag däremot inte gillar med det valborgsfirande vi går på är att det har blivit sånt fokus på godis och sockervadd. Varenda unge (typ) springer runt och käkar godis och föräldrarna får köa bort kvällen i sockervaddskön. Jag tycker fokus borde ligga på brasan. Det ska tydligen finnas nån kör som sjunger men jag har nog missat den detaljen alla år… Jag saknar Valborg så som det var när jag var liten. Det var rejäl brasa och sång. Inte ett godisjippo. Men kvällen blir nog bra ändå…

image

Sebastian och Oskar i fackeltåget för 5 år sen.

Den här gångna veckan har varit lång. Skolarbete till max i början, långa funderingar resten av veckan. Jag fick in mitt arbete i tid och känner mig ganska nöjd med det. Hoppas lärarna också tycker det är bra.

Många funderingar är det just nu. Vi såg att en större lägenhet fanns på Nynäsbostäders hemsida förra veckan. Vi anmälde intresse på den och fick gå på visning. Nu ska vi bara bestämma oss för om vi ska tacka ja. Den ligger utanför vår comfort zone så det är en del att fundera på. Det skulle bland annat innebära skolbyte för i alla fall tjejerna. Vi lämnar tryggheten där vi bor nu och ger oss ut på okänd mark om vi flyttar. Samtidigt är den större. Två rum mer. Ett stooort matrum med plats för många. Och en toalett med dusch extra! Det finns mycket positivt.

Senast måndag ska vi ha bestämt oss, om vi ska tacka ja och hoppas på tur. Imorn har vi bestämt att vi ska ta tåget dit. Promenera lite, kolla avstånd, lära känna omgivningarna lite. Försöka skapa lite trygghet inför beslutet.

image

Tryggheten-lindaw

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.