Sura tanten åker tåg…

Det är inte ofta jag blir riktigt irriterad på hur folk beter sig på tåget. Den här gången blev jag det. Jag åker hem i med ett av dom första rusningstågen. Det är fullt nästan överallt och folk står upp lite varstans i vagnen.
Jag ser en fönsterplats. Bredvid där jag tänker sätta mig sitter en ung man och mittemot sitter en kvinna vars ålder jag skulle gissa är i 60-årsåldern. Hon har väskan på sätet bredvid sig, ena benet utsträckt mot sätet där jag tänker sätta mig.
När jag klämmer mig fram med tjock täckjacka och ryggsäck men ändå försöker göra mig så liten som möjligt slänger hon surt på mig över tidningskanten.
Det kommer en kvinna för att sätta sig på det lediga sätet. Surtanten suckar och blänger men tar surt bort sin väska. Så fort kvinnan gått åker väskan upp igen. En riktig surkärring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.