Det går utan att kämpa!

Alla som känner mig, och även ni som läser i bloggen, vet att jag inte är allt för förtjust i dieter av olika slag. Jag tror på att inte äta mer än man gör av med och att allt är okej att äta.

I början av september nådde min vikt en nivå som jag inte alls kände mig nöjd med. Jag kände mig riktigt tjock, en känsla som inte alls känns bra. Sånt gör att jag äter ännu mer. Vilket jag gjorde även nu. En hel lördag och nästan hela söndagen åt jag massor av godis, bakverk, snacks och mat.

Den här gången fick jag mig samtidigt en funderade. På fredagen var vi på besöketearly stop och visserligen vägde jag mer än förra året men skillnaden var mycket mindre än jag trodde den skulle var. Dessutom var midjemåttet 1,5cm mindre än det var året innan. Det gjorde att jag på måndagen fick nog av mig själv!

Jag bestämde mig för att det fick vara nog nu. Snacks- och godisätande mitt i veckorna skulle bort. För att lyckas bestämde jag mig för att få ordning på mina måltider. Frukost, frukt, lunch, mellanmål, middag och ibland en kvällsmacka. Och minst två liter vatten varje dag varav en före lunch. Dessutom ser jag till att äta minst en tredjedel med grönsaker till lunch och middag och även lite till frukosten. I övrigt har det handlat om att inte äta mer än jag behöver, att sluta i tid. Det är svårt. Men jag kämpar på. Det är skitsvårt att lämna sista tuggan fast mättnadskänslan redan finns där. Dessutom är helger helger. Alltså är det okej att äta godis då. I lagom mängd.

Den där måndagen, när jag bestämde mig för att skapa en förändring, satte jag ett mål. Bara ett. Och det hade inte med vikten att göra. Jag ville skapa mig en ny rutin och satte som mål 4 veckor. Jag skulle klara av att inte småäta i veckorna. Jag tyckte att det var ett lagom hårt mål. På måndag är jag uppe i fyra veckor.

Har det varit svårt? Näe, faktiskt inte. Jag har ju inga förbud. Det gör det hela mycket enklare. Och jag tackar inte nej. Men jag äter inte massor.

Idag fick jag för mig att kliva upp på vågen. Minus 5kg på ungefär 3,5 vecka. Bara så där. Med att äta godis och chips. Med att äta allt jag är sugen på. Och jag har inte heller motionerat mer än annars. Jag har egentligen bara sett till att äta och dricka regelbundet och sen att inte äta för mycket. Så ja, det går att gå ner i vikt utan en massa dieter.

8 reaktion på “Det går utan att kämpa!

 1. Sofie

  Bra jobbat sötnos<!!! Jag ska köra Slanka ett tag till. Mår bra av att få i mig frukost och lunch i form av det och sedan kommer jag fortsätta äta middag med barnen. Fast oftast utan kolhydrater.
  Men känner jag att jag behöver äta en bit choklad så gör jag det. Försöker bara undvika det.

  Svara
  1. LindaW Inläggsförfattare

   Grejen är den att jag inte ens är speciellt sugen just nu. Det försvann. Känns superkonstigt. Och tack! Känns toppen!

   Svara
 2. Angelica

  Det är så kul att se fler som gör som en själv.
  Jag är absolut ingen nyttig person men tror på att äta lagom, få i sig tillräckligt med vätska och Inga förbud.

  Att jag älskar att träna ser jag som ett plus i mitt liv :-)

  Svara
 3. theresetranar

  Är helt inne på att sunt-förnuft-metoden är den bästa i längden! Jag har också sagt stopp för fika och det går så mycket lättare än vad jag trott, det lockar bara inte längre.

  Svara
 4. Virre

  Härlig.. Att ditt sätt funkar för dig och att det får dig att se resultat…!! Som sagt vi är alla olika individer och våra kroppar funkar på olika sätt både va de gäller förbränning och förbrukning!!!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.