Första frosten är här

Idag ringde klockan med tuppen men eftersom jag somnade väldans tidigt igår var det inte så hemskt att gå upp. Kontrollerade termometern,  2,4 grader ute. En aning kallare än vi är vana vid. Rotade fram en höstjacka till mig och ungarna fick sina täckvästar idag. Igår köpte jag fingervantar åt dom med. Vi avvaktar med täckjackor ett tag till. Dagarna ska fortfarande bli varma.
Jag kollade just på smhi’s årstidskarta. I tisdags stod det sommar. Igår hösttemperatur. För att kallas höst ska vi ha en medeltemperatur på under 10 grader i fem dygn. Än är Stockholm inte uppe i det. Och i metro stod det idag att det är 100 år sen vi hade en så här varm höst.
När jag gick iväg,  med en värmande kopp te i handen, låg frosten vit på sina ställen. Men inte överallt. På åkrarna låg ingen tjock dimma men frosten gjorde dom vackra.
Jag har suttit på tåget och har fått se hur en strålande vacker höstsol har stigit på en molnfri himmel. I Älvsjö visade termometer på drygt 1 grad.
Ja, jag gillar den här tiden på året med. Jag gillar årstider och att se förändringarna som sker. Och jag klär mig efter väder så jag slipper frysa. Det är skönt att hoppa i lurviga tröjor och kunna mysa ner sig med en filt i soffan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.