Fettets vara eller icke vara…

Bilden visar dagens löpsedel. Resten står här.

Min första tanke var ”Ha!!! Den dieten vägrade jag!”
Just nu har jag folk på flera håll i min omgivning som lever på dessa fett-dieter. Jag får höra att det är så bra, man äter sig riktigt mätt. Men man låter dessutom bli att äta bröd – det är ju mjöl, ve och fasa. Man låter bli potatis, pasta och ris för det är ju inte heller bra. Jag har hört att man låter bli frukt!!! Frukt!!!! Jag har däremot fortfarande inte fått ett ordentligt svar till varför dessa produkter ska undvikas. Och jag orkar faktiskt inte läsa på om det heller… Jag tycker bara att en diet som tar bort så många saker inte känns rätt. I alla fall inte för mig..

I min värld. Den där världen där jag är tjock och vägrar banta är allt okej att äta…
I min värld där jag träffar dietisten och lär mig vara matmedveten är det också okej att äta allting, bara jag tänker på vad jag äter och varför.

Jag tror som sagt inte på att banta och jag tror inte på förbud i kosten.
Jag tror att lagom av allt som äts är det rätta.
Jag tror på att äta fett men även att äta pasta, ris, potatis, bröd och frukt!
En sån här löpsedel får mig ännu mer och tro att jag inte är helt fel ute.

Och ja, jag har efter att jag påbörjade detta inlägg förut nu också läst artikeln och tycker den är så där.

Även inne hos Skrotmamman kan ni läsa ett väldigt bra inlägg om detta…

Nån annan av er som råkar läsa i mig blogg som har nån kommentar eller tanke?

4 reaktion på “Fettets vara eller icke vara…

 1. Skrotmamman skrotar vidare

  Jag! Jag tycker och tänker alltid! Dessutom tänker jag ofta tanken: Finns det någon som tjänar pengar på att jag ska ändra mina tankar? Hur? Varför? Vad innebär det?

  Googla orden "för lite fett fördummar" (en förlorad generation) Ger inte heller mycket för dieter. Katten Gustav sa: DIET is DIE with a T.

  Svara
 2. Petra

  Läste även Skrotmammans inlägg som var jättebra – jag gissar att en balanserad kost är det som i längden funkar bäst och som kroppen mår bra av! Man kan nog inte strypa tillgången på vare sig det ena eller det andra utan att det får konsekvenser och det blir lite jojobantning av det hela.

  I kombination med att man rör sig, mår bra, äter bra så har man ju också energi att röra sig lite mer och bättre osv

  Kram

  Svara
 3. LindaW Inläggsförfattare

  Skrotis – den där med Gustaf ska jag nog använda på nån bra plats!! ;o)

  Petra – Precis. Det blir en god cirkel som man mår bra av!

  Britta – ja du, helt klart! Och deras sätt är det rätta, punkt slut. Förstå hur hemsk jag är nu som äter chips och godis fast jag ska gå ner i vikt. ;o)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.