Lugn natt och sjuka ideal.

Natten blev lugn. Sebastian sov lugnt men inte jag… Jag vaknade för minsta lilla och hade jättesvårt att somna om… Jag och mina fixa idéer när det gäller kräk… Lite komiskt var att jag vaknade till vid elvatiden och frågade Tony hur det var med Sebastian. Jag var helt bombsäker på att han hade kräkts och att jag dessutom hade skrivit om det på facebook. Tänk vad man kan drömma intensivt och trovärdigt ibland. Men som tur var så var det bara en dröm

I morse hade Sebastian fortfarande ont i huvudet och fick alvedon. Den mesta magvärken var borta och försvann i stort sett med frukost. Så antagligen var hunger den största boven. Men jag vågar inte ropa hej riktigt ännu!

Emilia mår mycket bättre idag. Hon har inte ännu varit på toaletten och gjort nummer 2 så jag vet inte om vi kan börja friskförklara henne ännu. Själv säger hon att hon är frisk och är jättesur att hon inte får gå ut. ;o)
Men har vi tur nu har hennes mage börjat må bättre och vi kan börja räkna på hennes 48 timmar till friskförklaring.

~ ~ ~ ~

Måste även kommentera Boxer-reklamen och att den skulle vara kränkande för män.
– Även om avsikten var att presentera en humoristisk koppling mellan mannen i underkläder och produkten i sig framställs han genom sin pose och brist på kläder som ett rent sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för män i allmänhet, skriver Reklamonbudsmannen.


Kränkande reklam????

Jag har lite svårt att förstå hur en tecknad figur, hur människolik han än må vara, kan vara kränkande. Hur många kvinnokroppar visas inte i allehanda reklam överallt som är lättklätt och oäkta?
Är det mer okej med en reklambild på retuscherad kvinna med silikonbröst än på en tecknad figur med lite större paket än medelsvensson?
Och hur kommer det sig i så fall att det är så? I ett samhälle där vi hela tiden får höra att vi blir större och större och det säljs/finns fler och fler bantingskurer/medel/dieter så borde det väl vara lika kränkande för kvinnor med alla dessa size zero-modeller och knappt några så kallade plusmodeller?
En privatperson anmälde annonsen till Reklamombudsmannen för att figurens ”muskulösa kropp och det stora könet är en steretoyp och orealistisk framställning av mannen som skapar press både hos yngre och äldre män”.

Om vi återgår till kvinnorna… Titta dig omkring i din omgivning. Hur många är det som ser ut som dessa trådsmala modeller i reklamen? Borde inte den reklamen ge en orealistisk framställning av kvinnokroppen då? För både ynge och äldre kvinnor?

Skrotmamman skriver väldigt bra om detta överlag och har ett så bra inlägg nu sist om hur samhället ser ut idag. Dessutom tipsar hon om utställningen SMAL som finns på Naturhistoriska Riksmuseet till den 8 mars. Själv har jag inte varit iväg och sett den men det ska helt klart hinnas med!!!

En reaktion på “Lugn natt och sjuka ideal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge