Åkpåsens vara eller icke vara…

Hur bäddar ni andra med småttingar i vagnen nu i vintertid?
Malin åker ju i sittdelen så jag bäddar underst med en madrass och ovanpå den dynan till Emmaljungas åkpåse med den teddylurviga (om man nu kan kalla den lurvig) sidan uppåt. Sen sitter Malin som har overall och så har jag filtar. Jag skulle kunna sätta på locket till åkpåsen men gillar inte att man inte kan öppna den på mitten då utan måste dra bort hela locket åt ena sidan om man ska öppna upp mycket.
Locket har dessutom börjat spricka sönder i tyget, det är inte direkt en modern vagn med tillbehör som används här. ;o)
Mitt stora problem just nu är egentligen inte att bädda för värmens skull, utan att bädda för selen. Jag har ju ordentlig sele i vagnen men kan inte använda den om jag har madrassen kvar. Tänker inte skära sönder den bara för det.
Och tar jag bort madrassen upplever jag att det blir tunt under rumpan… Och eftersom vi är ute en hel del med Malin i vagnen vill jag inte att hon ska bli kall underifrån…
Jag har en gammal babyproffsenåkpåse med. En sån där tjock fleecefodrad. Men på den envisas dragkedjorna med att gå sönder. Plus att den inte sitter kvar uppe i vagnen utan glider ner i fotdelen hela tiden…
Så, ge mig lite tips… Hur ska jag bädda i vagnen för att få det varmt och skönt och samtidigt kunna använda selen?

3 reaktion på “Åkpåsens vara eller icke vara…

 1. Skrotmamman skrotar vidare

  Jag har olika beroende på vagn. I syskonvagnen ligger Lill-Skroten i en stängd ligglift (lock på) som jag tempererar med halvöppet lock, samt overall (som jag öppnar beroende på väder) ofta bara en tröja under.
  I singelvagnen har han öppen overall och halvöppen termoåkpåse. Den åkpåsen har hål för alla spännen när man vill använda sådan.

  SKROT-fian, 19-mån har "bara" overall. Är aldrig ute längre stunder (tyvärr)?

 2. veronica wrethling

  sJÄLV HAR JAG KVAR LIGGDELEN:)..Men använder sitt plattan som e bakom när cazzandra e vaken:)
  Seperationsångest för liten blir stor tror jag hehe..
  Men jag har brios madrass längst ner sen lakan fårfäll och en teutonia fleace åkpåse överst den en filt och termoöverdraget som följde med vagnen,Lite beroende på tempratur och hur länge jag ska vara ute varierar jag..
  Men eftersom jag har en extra sele som vi pratade om."ler" så kan jag inte sele henne när hon har ytterkläder o inne måste jag krångla..så måste väl också snart byta till sittdel innan det händr något värre..

 3. Sofia

  Jag är ju en "sucker" för fårfäll. Och har använt det största delen, förutom den där babyproffsens åkpåse (är det inte den du har som jag haft?!?). Sen har jag skärt hål i mina fårfällar för att få igenom selen. Förstår ditt dilemma, du får helt enkelt pröva dig fram och se vad som passar dig bäst!

Kommentera