Måndagslistan, nostalgi och raseri!

Det är dags för årets första måndagslista. Idén kommer från JennyN för att peppa inför kommande vecka. Gör du inte redan måndagslistan tycker jag att du ska börja året med att göra det!

Idag måndag är jag glad för att
– vi hade så oerhört trevligt på nyårsafton! Tack Martina och Skrotmamman med familjer för det!!!
– jag har en underbar man och underbara barn!
– all underbar snö ligger kvar sen i slutet av november!!!
– det är ett nytt år med nya äventyr och erfarenheter!
– jag har har och har fått nya underbara vänner under året som gick!
– vi har en veckas lov kvar med barnen.
– Malin mår mycket bättre efter förra veckans sjukdom.
– det är tre veckor kvar till årets största dag, min dag! ;o)

Igår hade vi en lugn dag här hemma. Sebastian var ute med kompisar ett tag och åkte pulka. Tony, Oskar och Emilia var och skottade Tonys mosters sommarstugetak på en massa snö tillsammans med farmor och farfar och jag själv (och Malin förstås) fick besök av ungarnas kusin Natta.

Och hon bjöd inte bara på härligt sällskap, hon bjöd på en lackning utav mina naglar med!
Jag blev supernöjd. Svarta tippar med rosa glitter. Nice värre! ;o)

Vi passade på och bjöd henne på både lunch och middag och fika däremellan. Ungarna var supernöjda och dessutom var hon hundvakt till sötaste Mio som tyckte det var sååå kul att nosa på Malin. :o)

När tjejerna var nattade och grabbarna satt och såg på bolibompa passade jag på att sätta mig vid datorn för att se ett avsnitt till av Tre Kronor. Jag har fått låna första boxen i serien. Bara 20 nostalgiska avsnitt att kika på. Det där ensamma avsnittet igår hann bli sex stycken och klockan en bit efter midnatt…. Oj då, så det kan gå. *fniss, fniss*
Två skivor avklarade, två kvar. Sen blir det till att låna hem nästa box. Det är ”bara” sex boxar. ;o)
Det är så roligt att titta. Inte bara för all igenkänning av områdena, bodde ju nästgårds förut. Områden har förändrats massor! Centrum tex genomgår en stor ombyggnation just nu och ser inte alls likadant ut. Och jag känner att jag måste åka dit och ta en prommis bland husen, det var flera år sen. ;o)
Men det är inte bara det… Det är ju så kul att titta på hur allting ser ut, både människor och rekvisita. Gamla hederliga yes-flaskor. Lätt & Lagom-paketen på det gamla viset.
Stora fluffiga gardiner i olika lager. Och skulle nån råka ha en mobiltelefon så är den av modell tegelsten. Lite milt sagt. Och dom bärbara telefonerna inomhus…. Lägg ihop tre tegelstenar! Fast det är inte alla familjer som har såna, dom flesta trasslar fortfarande in sig i sladdarna. ;o)
Människorna då? För det första, det är helt underbart att se att människorna ser normala ut, i kroppsmått mätt. Järmför med tvprogrammen som går på tv idag och det är stooor skillnad!!! 
Det är inte plasttuttar i sikte nånstans, det är inte ens tuttar i sikte. Inte ens fast det finns kvinnor med bara bh på sig. Uringningar med push-uppade plastisar finns inte ens…. Det är naturligt! Inte som nu, där man är supersmal med värsta klyftan eller tjock och oformlig. För det är ju sällan man ser ”normala” människor på dagens tv.
Vad som däremot finns är gamla härliga underbara amerikanska strumpor med kängor till.
Ungdomarna dricker sin första fylla på stulen explorer! Idag hade man väl visat langad alkoläsk. ;o)
Och som om inte allt detta vore nog, ögonbrynen! Dom är inte perfekt plockade!!! I dagens tv ska ju det mesta se perfekt ut redan från början…
Har upptäckt nåt lustigt med… Sitter ju vid datorn med hörlurar och tittar och det kör förbi bilar utanför husen HELA tiden! Det bilbrummas i bakgrunden i var och varannan scen!
Och vet ni, dom RÖKER inne!!! Hehe… Idag hade det väl blivit ramaskri på alla nivåer om det hade spelats in på 2010-talet! ;o)
~ ~ ~ ~ ~
När jag ändå är inne på chockerande upptäckter måste jag länka vidare till Skrotmamman!
Jag är chockad, förvånad, irriterad och det hela är sååååå jäkla sjukt!!!!
Hur kan en människa få behandlas på det viset!!!!
Var går gränsen från att vara misstänksam till att kränka en annan människa??? Vad som hänt? Hennes man blev stoppad, inne på T-centralen – Stockholms tunnelbanas mittpunkt – av poliser (observera att det är flertal) och tvungen att visa innehåll i sin väska! Av ingen annan anledning att han klev av tunnelbanan mitt i centrala Stockholm city, ett par dagar efter terrorattacken!
Får polisen stoppa vem som helst hur som helst bara för att dom tycker att en människa ser suspekt ut? Och får dom då gå igenom denne persons personliga tillhörigheter bara så där? Mitt ute på öppen gata utan att meddela varför?

Finns det inga regler för sånt här? Hur skulle du reagerat om det hade varit du?

3 reaktion på “Måndagslistan, nostalgi och raseri!

 1. Skrotmamman skrotar vidare

  Ang t-centralen: inte bara såg suspekt ut, utan ett "utlänskt utseende" (uppenbar terrorist???)
  Vi hade galghumor och skämtade här hemma om att han INTE är arab, han har påbrå från Asien. Hur många Indier, Kineser, Taiwaneser är kända för terrorattentat och självmordsbombningar? *arg*

  Nostalgifaktorn är på topp! Ser avsnitt för fullt här, så du kan låna nästa grupp skivor ;-)

  Svara
 2. Petra

  Hm – måste in och läsa hos skrotmamman… =(

  Men åh Tre Kronor… eh – jag vet inte om jag vill se eländet faktiskt… när är det inspelat – typ när jag själv gått ut gymnasiet och börjat jobba… tänk att man såg ut sådär… pastellfärger, fluffigt hår (urk)!

  Men älskar ditt sätt att se alla detaljer (som jag inte skulle tänkt på) – du har ju rätt – tv-serien visar ju faktiskt "folk" i alla skepnader – inte så tillrättalagd – och näe – kroppsidealen när jag växte upp ser inte ut som de gör idag – inte alls! Stackars alla som växer upp med de ideal som råder idag – det kan inte vara lätt!

  Kram

  Svara
 3. LindaW Inläggsförfattare

  Skrotis – jag uteslöt biten med utländskt utseende med flit… Jag tycker Pappa skrot ser ut som vilken svensk som helst. ;o)

  Och ja du, 13 avklarade, 7 kvar… Vi får väl träffas till helgen. ;o)

  Petra – ja, det är hemskt hur hennes man blev behandlad!

  och tre kronor är underbart!! Inspelat från 1994 så du såg väl ut som mimmi? ;o)
  När jag ser skillnaden på hur dom såg ut då och hur det ser ut idag undrar jag hur mina barn kommer tänka och tycka om några år….

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.