Hej mitt vinterland….

I natt snöade det igen. Det började redan igår kväll och det var sånt där vackert snöande. Idag är alla träd vackert vita igen. Snön hade ju blåst bort på dom innan… Och det har fortsatt snöa hela dagen. Mysigt!

Igår var vi bara hemma och latade oss på förmiddagen… Efter lunch blev vi hembjudna till Tonys syster. Kusin Natta hade bakat och bjöd på fika. Blev kvar där hela eftermiddagen. Ungarna var ute nån timme med, Emilia med kusin Gina på långprommis och grabbarna lekte i snön på tomten.

Tony gjorde en riktigt god middag igår. En fiskgryta med crabsticks och musslor med ris till. Sååååå väldans gott. Den var dessutom barnvänlig så även Malin fick smaka på den. Det gillade hon.
Idag är det ännu en lugn dag… Kanske ska lägga till att jag är lite seg om dagarna just nu… Skrotmamman lurade på mig hennes Tre Kronor-box ju…. ;o) Och jaaaa, hon tvingar mig att se på avsnitt till långt in på småtimmarna… Jag har ingen egen vilja alls. 
Och shit vad kul det är!!! I går, i avsnitt 20 så var det med en liten biroll i form av en skådespelerska som senare i serien dyker upp som en av huvudpersonerna, en av grannarna. Men då inte som samma person som i avsnitt 20.
Sen är det ju så roligt att kolla på kläder och frisyrer. En del av det var ju en del av mitt liv på mitten av 90-talet. När det här spelades in 1994 var jag 16 år gammal och i ungefär samma ålder som ungdomarna i programmet.
Ja, jag är knäpp, men kul är det!!!

Första boxen avslutad så nu är det dags att byta ut den mot nummer två. Får vänta till jag hittar en dag att träffa Skrotis först… Är väl tur det, så jag hinner sova i kapp lite. ;o)

Jag har i alla fall bestämt att när Tre Kronor är färdigtittat så ska jag ge mig på Sagan om Isfolket. Har en låda med vad jag misstänker är hela serien i källaren. Lovade ovan nämnda Skrotmamma att ge den en chans. Får väl stå mitt kast nu. Det är inte vad jag brukar läsa… ;o)
+
Idag har vi haft så trevligt att mellan 07 till 12 så var både varm och kallvatten avstängt och mellan 07 till 16 var värmen avstängd. Vattenbristen har gick bra men värmebristen kändes av… :-/ Det är tur att vi gillar att tända ljus och dessutom har vi fotogenlyktor hemma och även pod’en går att ta fram. Så det blir väl varmt nån gång igen… Tycker det är lite konstigt bara att man planerar in såna arbeten för det första mitt i vintern, för det andra en dag när det är lov för skolan och halvdag för många som jobbar…  

Jaja… Tony och grabbarna har varit iväg med farfar för att skotta båten medan jag och tjejerna var hemma. Blev lite plock och tid att ta hand om lite tvätt. Var ute en sväng med. Var riktigt skönt ute. Och efter att vi var upp till macken och pumpade vagnen var det behagligt att dra den i snömodden. ;o)

Kvällen hemma har varit lugn. Fram till nu. Vi har ett sängmonster… Som hoppar in i kroppen på det barn som senast nattats… Jaja… Det flyttar väl nån annanstans nån gång… ;o)

Imorn blir det nog ytterligare en lugn dag. På eftermiddagen ska vi till farmor och farfar på middag. Ska bli gott!!!

2 reaktion på “Hej mitt vinterland….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.