Regn och en massa ilska!!!

Är lite trött idag. Malin väckte mig redan strax före klockan sex. Inte den roligaste tidpunkten att vakna direkt… Hade gärna sovit en timme till… Minst. ;o)
Blir nog en lugn dag idag… Oskar ska på kalas i eftermiddag men det är Tony som får köra honom. I övrigt ska vi väl bara försöka komma ut en sväng under dagen. Dom pratar om regn till eftermiddagen/kvällen. Usch så trist!!!
Jag gillar vinter och jag vill ha det länge till. Hela januari och hela februari vill jag ha snö och vinter. Jag tycker det ska vara vinter fram till sportlovet, vecka 9, är slut. Men måndag i vecka 10, den 7 mars, då ska snön smälta bort och den ska smälta bort på ett par dagar och vintern ska övergå i grönskande vår!
Jag älskar verkligen vintern och även våren men det där blaskiga, töiga, blöta vädret som bli i övergången mellan årstiderna är inte rolig. Och speciellt inte när man har barn som ska vara ute och leka i det varje dag. Mina barn älskar att leka i blötan så det spelar liksom ingen roll vad man sätter på dom då, allt blir lika blött!!!
Och inte nog med det, Sebastian är så stor att det är i stort sett omöjligt att köpa såna där bra varma, fodrade regnkläder. Tyvärr!

Det är jättesvårt att hitta vettiga i storlekar större än 122. Tipsa mig gärna om ni vet var jag kan hitta!

Och gårdagen då… Jodå, medan jag lagade frukost gick en propp. Trodde vi. Det visade sig att det var värre än så. Diskmaskinen, tvättmaskinen, frysen, kökslamporna, hallamporna, halva vardagsrummet och halva sovrummen gick strömmen i. Resten lyste. Och spisen gick att sätta på men den värmde inte.

08:58 ringde jag första samtalet till jouren. För självklart var det stängt hos Nynäsbostäder igår. Jouren skulle skicka mitt ärende vidare till Nybo’s jourkille. Vi meddelade hur läget var och att vi inte hade tillgång till spisen bland annat.

11:31 ringde jag jouren igen för att se om dom hade ett hum om när det kunde tänkas komma nån och fixa elen hos oss. Fick då till svar att dom inte kunde lämna mitt ärende vidare till Nybo’s jour förrän efter tre… Nybo skulle inte ha meddelat att dom hade stängt så deras jourkille började nog inte förrän tre, så innan dess kunde inget göras!!!! Oj, vad arg jag började bli då. För det första kunde dom ha meddelat det redan vid samtal ett, för det andra så hänvisade allt hos Nynäsbostäder till jouren denna dag. Jag frågade vad jag skulle göra och påpekade att jag inte ens kunde laga mat till mina fyra barn… Fick nonchalant till svar att han inget kunde göra…

Här började vi bli väldigt irriterade. En full frys utan el är inte så kul, ett hem utan spis är inte heller kul.

Fick tag på en mamma som hade barn på vårt dagis förut och som jobbar på Nybo och störde henne mitt i semestern… Frågade vad vi skulle göra. Hon var så snäll att hon skickade en elektriker till oss. Problemet var bara att han inte hade tillgång till elcentralen i källaren så han kunde inte hjälpa oss….

Som tur var så var farmor hemma så Tony tog med Emilia, Oskar och Sebastian dit för att laga lunch.
Själv tog jag Malin och åkte till Handen för att få tiden att gå och för att shoppa lite presenter.
15:10 ringde jag jouren igen för att höra hur det gick. Fick till svar att dom inget kunde göra förrän tidigast efter fyra!!!!!!!!
Då blev jag sur och påpekade att dom sa efter tre i samtalet innan! Fick ett snorkigt svar att Nybo’s kille inte svarade och nog började fyra!
Jag meddelade att jag skulle ringa igen efter fyra.
Här börjar mitt tålamod ta slut…

16:22 Ringer jag igen. Och jodå, Nybo’s kille var nu meddelad. Klockan 16:18 hade dom lämnat alla ärenden till honom!
Jag frågade vad som skulle hända nu. Jo, då var det så kul att det var upp till Nybo’s kille att kolla genom sina ärenden och sen prioritera i vilken ordning han ville ta dom. Jag frågade om killen i telefon kunde garantera att vi skulle få hjälp under kvällen men nä, det kunde han inte lova. Allt hängde på Nybo nu.
Jag lovar att jag var måttligt arg när jag pratade med honom och frågade surt hur han tyckte att jag skulle lösa det med att inte kunna laga mat till mina barn, eller ens kunna tända lampor i lägenheten och frågade om det fanns nånting jag kunde göra.
”Det är upp till jourkillen att avgöra vad som är akut” fick jag till svar!!! Ja sa surt att för mig är det akut när jag ringde första gången klockan nio på morgonen!

Oj så arg jag var!!!

Nu hade vi en väldig tur för Nybo’s kille måste ha tyckt att vår anmälan var högprioriterad, redan 16:40 kom han.
Först 17:30 hade han fått ordning på det. Det var en fas som var strul, precis som Tony trodde och som jag meddelade när jag ringde. Han bytte ut fasen i källaren och kom upp men nä, det funkade inte i alla fall. Han gick igenom alla säkringar här uppe, men nä, det såg bra ut. Vi stod och pratade om vad som hände när strömmen dog i morse och jag fick för mig att jag skulle testa om spisen fortfarande funkade. När jag vred på den tändes alla lampor! Och när jag stängde av den stängdes lamporna av. Lite mer tittandes och fnulandes och killen gick ner i källaren igen där han hade fått byta ytterligare en fas.
Efter det var allt som vanligt igen!

Men oj så arg jag var under gårdagen! Och på måndag kommer det bli ett lika argt samtal till Nynäsbostäder! Så här får det bara inte gå till! Jag kunde ha accepterat att det tog tid från det att ärendet var överlämnat till rätt person, men att personen i fråga inte får det förrän efter sju timmar är inte okej!!!!!!
Kvällens goda middag med kött och ett glas vin som hade planerats blev Gorby’s till barnen och toast till Tony och mig. När det var dags för middag hade vi bara tillgång till micron… Lagom kul INTE!
Vi fick till slut en trevlig kväll i soffan med årets första avsnitt av Let’s Dance och dessutom provade vi vinet då… Men det var ju inte riktigt samma sak som en inplanerad middag…
Let’s Dance då… Jodå, det var kul att titta. Fast ska jag vara ärlig blev det mest en massa facebook under tiden… Det där företaget Willvin kommer ju med en massa roliga avslöjanden i bästa tv-tid. ;o)

4 reaktion på “Regn och en massa ilska!!!

 1. Petra

  Ooops sorry… =) tänkte inte på det… men jag fick inte bilderna förrän då ju… Hihi! har inte tänkt på att jag är fenomenal på att krocka med alla bra program!

  Tänk att man är så beroende av elen att man nästan inte fungerar om det strular… man är så van vid att sätta på spisen – göra kaffe och allt det där som bara ska "funka" – problemet här om elen går är att toaletterna och vattnet kanske bara funkar en liten liten stund – för pumpen i brunnen går ju också på el… och utan toalett och vatten vill man inte vara – jag lovar!

  Kram

  Svara
 2. LindaW Inläggsförfattare

  Petra – jag tror jag överlevde. ;o)

  Ja du, morronkaffe hann Tony inte få… Lagom roligt för honom. Och ja, man blir ju lite beroende av spisen, speciellt när man inte planerat för strul… I båten är jag van att leva utan el. Och med hink att kissa i. ;o) Men inte hemma…

  Sandra – nä, det var lite väl lång tid!!!

  Martina – att vi inte tänkte på det. Får göra så om det händer igen. ;o)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.