♥ Dag 09 – Min tro.

Min tro…
Jag är döpt, konfirmerad och vigd i svenska kyrkan.
Jag tror inte på en gud så som i bibeln.
 Men jag tror att det finns nånting.

Jag har döpt mina barn i svenska kyrkan.

Inte bara av tradition, utan också för att jag tror. Men kanske inte på allt det som står i bibeln. Men jag tror att det finns nånting. En högre makt! Men jag kan nog inte förklara det närmre än så i en blogg…
Jag tror att det i alla religioner finns något för alla, på ett eller annat vis.

Jag tror inte på evigt liv eller ett liv efter döden, men jag tror på meningen med livet!
Jag tror inte man blir en ängel med vingar, men samtidigt tror jag att man finns där ute nånstans. På nåt vis!

Vad jag däremot tror är att det är viktigt för var och en att få välja sin egen tro!
Oavsett om man tror på en gud, ett högre väsen eller ingenting.
Fast jag har svårt att tro att man inte tror på nånting överhuvudtaget!
Det behöver ju inte handla om att tro på en gud…
Det kan ju handla om nåt så simpelt som att tro på sig själv!
Och inte ens det är lätt i alla lägen!!

Jag tror på livet!

Alla mina tidigare sanningar hittar ni –här

2 reaktion på “♥ Dag 09 – Min tro.

  1. Skrotmamman skrotar vidare

    Jag är också döpt (för att det skulle glädja min farmor!) och konfirmerad (presenterna och "alla andra") men gick ur för flera år sedan.

    Sen träffade jag min man, som är troende, och tro mig (hihi) han har inte varit ute efter att frälsa mig, men klart vi har diskuterat en hel del genom alla år. Och jag funderar mer på saken än jag gjort i hela mitt liv. Kanske spelar barnen in också?

    Intressant tycker jag iaf att det är. Jag gillar vad han säger: "Jag vet inte alltid varför, men jag tror att Gud har en plan" – Planen och jag är inte alltid överrens. Eller Guds förklaringar ;-)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.