Fredagsmys?!

Få facebook hade Sandra länkat till en artikel om Fredgsmys – en klassfråga.
Blev självklart nyfiken då vi här hemma numera är ganska så trötta på ungarnas fredagsmysTJAT! Så mycket tjat pga en tv-reklam liksom… Men det var inte dit jag vill komma….
”Skaldjur hos överklassen.
Tacos i Svenssons soffa.
Kakor i låglöneland”
I artikeln om fredagsmys så skriver aftonbladet hur dom har samlat in kvitton i tre olika klassområden – Bromma, Enskededalen och Vårberg.
En massa information om vad folk har handlat i dom olika områdena och det konstateras att i invandrartäta Vårberg handlas det hälften så lite grönsaker som i Enskededalen. Jag tror dom missade en ganska viktig detalj i det antagandet!!
Vårbergsborna, som är det invandrartäta området, handlar nog minst grönsaker på ica men säkert inte överlag. Däremot handlar dom nog sina grönsaker av torghandlaren istället!!!
Och när det gäller fredagsmys här hemma så serveras det det vi är sugna på just den dagen. Ibland inget extra, ibland nåt gott till hela familjen och ibland något bara till oss föräldrar. Och det är allt från en finare middag med vin till taco. ;o)
Och vi äter allt från fruktsallad eller grönsaker med dip till popcorn, snacks och godis eller lite fika. Fast vi bodde ju inte heller i nåt av dom utvalda områden heller. ;o)

6 reaktion på “Fredagsmys?!

 1. Linda

  idag ska inez få välja fredagsmys =) ska bli spännande att se vad hon och pappis hittar i entrum =) jag beställde dock en dip och en påse chips till idol =)

 2. Skrotmamman

  Ha ha. Varför handla på ICA Vårberg (svindyr lokal ICA) när man har SKHLM en kvarts promenad bort, och hela Kungens Kurva: City Gross, ICA Kvantum, Willys?
  "Nej jag vet, vi ta lokala, dyra ICA istället!" ;-)

 3. LindaW Inläggsförfattare

  Jo, det måste väl vara så! ;o) Lite kul bara och läsa när man bott i området och kan lite om hur det brukar se ut. ;o)

Kommentera