Hur gör du?

Med risk för att trampa nån på tårna eller hamna i klaveret, men jag måste ändå kommentera..

Jag har ju en hel del småbarnsmammor runt omkring mig och blir lika förvånad varje gång jag hör nån säga att dom inte hinner duscha på dagtid med spädbarn när inte pappan är hemma… Jag förstår inte riktigt det. En dusch för att tvätta av sig behöver inte ta mer än max fem, tio minuter. Hur kan man aldrig hitta den tiden?

För även om man inte har den turen som jag har med barn som sover långa stunder i taget så måste det väl ändå gå att skrapa ihop fem tio minuter för att kunna springa genom duschen? Eller?

Hur gör ni andra? Själv passar jag på att duscha medan Malin sover om inte maken är hemma. Innan Malin kom kunde jag passa på medan dom andra såg på tv. Så berätta hur ni gör för jag är nyfiken!!!!

9 reaktion på “Hur gör du?

 1. Amanda

  För mig har detta faktiskt varit besvärligt då sonen inte får lämnas ensam ens då han sover. Men jag löste det genom att ta med mig honom in i badrummet. Han fick ligga på en filt eller en dyna eller liknande utanför duschen då han var mindre. Så jag såg honom hela tiden. Och sov han hade han alltid larmet på så man också hörde om han sjönk i syresättning.
  Numera brukar han stå och leka tittut utanför eller också samlar han ihop sina leksaker och vill bada han med. :)

  Svara
 2. Johannah

  Ossian hade kolik och varje gång han sov så sov jag också. Kändes som om sömn var viktigare än att duscha för att orka helt enkelt. Men sen när han blev större fick han sitta i babysittern medans jag duschade.

  Svara
 3. LindaW Inläggsförfattare

  Oj! Lät besvärligt! Men skönt att du hittade ett sätt ändå! Och nu måste jag in och läsa lite bättre på din blogg märkte jag… ;o)

  Svara
 4. LindaW Inläggsförfattare

  Johannah – det där med kolik låter inte roligt. Peppar, peppar har vi sluppit det med våra barn.
  Och det är det jag menar, du löste det med babysittern… Jag tycker det är en enkel lösning… Började tro att jag var ensam om att tänka så om man inte passade på medan barnen sover…

  Svara
 5. Linda

  jag har ju en sån där jobbig unge som aldrig är nöjd, nästan. Men jag passar på när han sover sina 5-minuters pass och är han vaken får han väl skrika en stund =)

  Svara
 6. Andrea

  jag passade på när de sov eller satte i babysittern utanför duschen. när de vart så stora att de kunde sitta i bad/dusch stolen så var de ofta med i duschen också.
  nu när de är 5 och 3 är de ofta gärna med i duschen på morgnarna :-)

  Svara
 7. Skrotmamman

  Duscha hinner jag nog) om jag skulle vilja. Det handlar nog om vilja många gånger tror jag. Mitt problem är att få de där långa stunderna (kan duscha på fyra min, och är snabbast i stan på toaletten iaf offentliga)

  Mitt problem är att få de. Där längre stunderna att vika tvätt, dammsuga, städa, fixa. Inga av mina barn har sovit längre stunder och den yngsta vill knappt ligga själv, och att alltid städa med bärsele känns ju lika smidigt som gravid i vecka 40. ;-)

  Så gör jag! Eh… Tror egentligen inte att jag svarade, va?

  Svara
 8. Skrotmamman

  Maj gaad! Märktes det att jag använder mobilen? Skriiver som en kratta ju!

  Men på riktigt. Vår minsta är en riktig pipis och skrikis… Varken blivit något gjort här hemma sista dagarna. Ingen sömn heller. Men vill/måste jag duscha KAN barnen faktiskt skrika någon minut. Hoppar inte in i. Duschen om han skriker, utan kastar mig väl snaarare inte ur naken och intvålad därför…

  Svara
 9. LindaW Inläggsförfattare

  Skrotis – :o) Jodå, jag förstod! Och jag förstår… Vet ju har du har det med dina skrotar… Och du säger ju ändå att du kan om du vill… Men flera som jag har pratat med låter som att det aldrig nånsin, inte ens med vilja, går att komma in i duschen… Därav mitt inlägg.

  Linda – det är rätt det! ;o)

  Andrea – hehe… Kan tänka mig det om dina ungar. ;o) Emilia skulle nog gärna göra det hon med men dom andra två vill numera duscha själva.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge