har gett upp…

Livet suger!!!
Iaf idag…
Känner mig som världens sämsta mamma idag… För jag, som hade bestämt mig för att INTE servera ersättning den här gången, har gjort det idag!
Jo, visst, Malin blev ju mätt och nöjd. Men det känns verkligen skit!!! En pissig förmiddag blev liksom ännu sämre!

Sista dagarna har det varit kämpigt med amningen men har kopplat ihop det med att jag varit i farten en hel del. I torsdags fick jag ju till exempel ihop över 21000 steg = jag gick över en mil!

Igår kväll låg jag på sängen och försökte verkligen ta det lugnt och slappna av men blir bara så frustrerad till slut när Malin suger tag, suger lite, sliter och sen släpper. Om och om och om och om igen… Det gör ju inte lite ont i längden heller… Och så har det som sagt varit i flera dagar… Fick tipset att ta det extra lugnt en dag och bara vara och mysa i sängen… Skulle gärna göra det. Men det finns liksom inte tid till det. Idag behöver Tony vara nere i båtklubben och täcka båten. Samma sak imorn. Plus att vi ska få ihop allt med att Sebastian ska iväg på kalas mitt på dagen imorn med… Så det finns liksom ingen plats kvar att bara vara…

Natten gick lite bättre, Malin åt lite lugnare men var vaken flera gånger och var vaken länge varje gång. Dessutom vaknade Sebastian och drömde mardrömmar… Så när jag vaknade strax efter sju var jag inte direkt pigg längre…
Vi åt frukost tillsammans innan Tony åkte iväg… Ensam hemma med fyra barn… Ett rörigt hem. Och nej, jag kan inte koppla bort det. Det stör mig grymt mycket idag… En frustrerad Malin som vill äta en gång i timmen, Emilia som retas med sina bröder, Oskar som inte vill göra nåt och Sebastian som skulle städa själv i rummet men inte fick nåt gjort… Osams med Tony ovanpå det… Och att sen då försöka amma. Det gick bara inte!

Så jag gav upp! Jag värmde ersättning! Malin åt en halv flaska bara så där. Tog den på en gång utan att reagera på att det var nåt annat än bröstmjölk!!! Stackaren måste ju ha varit jättehungrig.

Nu sitter jag här… Sebastian har gått ut, Oskar och Emilia ser på tv, Malin är nöjd i babysittern och jag själv då… Ja, inte känns det bra… Det känns som jag är en dålig mamma som inte klarar av att ge mitt barn mat… Försökte, men det gick ju bara inte… Malin bara gallskrek. Så visst, för hennes skull var det väl nåt bra… Men fan va tungt det känns!!!!

Ska försöka tänka lite positivt nu och vända dagen till nåt bättre men det är inte lätt…

7 reaktion på “har gett upp…

 1. Petra

  Neh – du är en bra mamma… och oavsett om man kan amma eller inte så spelar det ingen roll – det har inte med att göra om man är en bra mamma eller inte… det är något helt annat ;-)

  Kram och hoppas att resten av dagen blir bättre… (och även om du bara behöver komplettera ibland – så kan ju T hjälpa till på ett annat sätt med det ;-))

  Svara
 2. LindaW Inläggsförfattare

  Tack Petra! <3
  Egentligen vet jag ju att det är som du säger. Det som är jobbigast är nog att det blev så här när jag hade bestämt mig för att inte ge ersättning den här gången för att amningen faktiskt funkad bra… Jaja.. Är väl en sån där dag med, när det mesta känns jobbigt oavsett…

  Svara
 3. Anno1980

  Men lilla vännen, då förstår jag att du haft en dålig dag…..Inte ska du känna dig som en dålig mamma! det är du verkligen inte! Alla kan få sina svackor ibland, och med den beskrivningen du gav nu är det inte så konstigt! Det går bra snart igen. Stor KRAM!!

  Svara
 4. LindaW Inläggsförfattare

  Va ni är härliga allihopa! Era ord värmer såååå mycket!!!

  Vi fick en bra kväll, en bra natt och en bra start på dagen så idag känns det som livet är på rätt köl igen.
  Nu återstår att se om amningen kommer fungera lika bra men det känns bra så här långt.

  Tack!!! <3<3<3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge