v28

Ny vecka igen då… v28, eller 27+0, idag! Bara 13 veckor kvar nu! Tiden tickar på.

Förkylningen har äntligen släppt vilket medför att jag har en massa ont i fogarna igen. På nåt lustigt vis har jag inte riktigt lika ont i fogarna när det blir andra infektioner i kroppen. Idag har jag för första gången tagit en starkare tablett än alvedon. Den hjälpte! I övrigt mår jag bra. Magen växer så det knakar och jag börjar känna mig TJOCK! Och då är det ändå bara början. ;o)
Bebisen i magen är nu ungefär lika stor som Emilias dockor. Det är lite det… :o)

Vi har fortfarande inga namnförslag….

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.