Föräldrarmöte och dagisstrul…

Vi har precis varit på föräldrarmöte, jag och maken. I skolan. För Oskar!! Tänk att min lilla korvunge är så stor att han ska börja i skolan!!!!

Dom blir 51 elever i förskoleklassen som sen i ettan ska bli två klasser. Dessutom kommer dom att ändra om på var i byggnaderna dom olika klasserna går så f-klassen och lilla fritids blir ensamma på hela Lillbacka. Känns som dom blir lite bortskämda med utrymme. Me like!

Sebastian ska ju upp till Storbacka och tvåan. Shit vad tiden går!!!!!

Däremot är det inte lika kul på dagis. Igen!! Det känns som det är ett steg fram och två tillbaka hela tiden. Nu när det äntligen hade börjat lugna ner sig hos Emilia med ny personal och dessutom extrapersonal två dagar i veckan har en fröken hos Oskar slutat. Dessutom slutade hon tidigare än tänkt. Hon väntar sin första lilla bebis och skulle ha jobbat april ut men slutade tidigare… Vi har påtalat flera gånger för personalen att vi vill veta vad som händer med personalsitsen när hon slutar… Efter att hon slutat nu fick vi reda på att det kommer fyllas ut med vikarier från bemanningspoolen till skolorna har slutat. Då kommer en av dom andra i personalen som nu pluggar flera dagar i veckan att ta över den tjänsten på heltid… Men det innebär nog att dom få timmar hon gjorde hos Emilia kommer försvinna… Då försvinner ju den braiga extrapersonalen dom hade!!!

Dessutom, idag fick jag höra att dom ska ha TRE invänjningar nästa veckan. Utan att det slutar nåt barn nu!!!! Det kommer två ettåringar och en tvååring. För om en månad ska EN pojke sluta! Så dom kommer vara 19 barn på Emilias avdelning på tre personal!!!! Helt sanslöst måste jag säga!!!
Förra året var det jättestrul inne hos henne med en personal som var borta en lång period då hon fick cancer, en som var gravid och hade det jobbigt med det och en sista som fick jobba häcken av sig. Efter jul fick dom extrapersonalen två förmiddagar i veckan och det gjorde såååå mycket för gruppen. I mars slutade den gravida fröken och en underbar vikarie har börjat. Men vad gör det om dom nu ska bli av med extrapersonalen och få för många ungar???? Om jag minns rätt är egentligen maxgränsen 16 eller 17 barn på småbarn, nu ska dom alltså bli 19!

Ja, ja… Får fråga runt imorn hur det är tänkt. Jag orkar inte mer strul. Jag vill ha en trygg situation för mina barn på dagis!!!

2 reaktion på “Föräldrarmöte och dagisstrul…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.