Jaha då…

Så har man varit lite krasslig å sänk… Därav tysnaden i bloggen. I fredags fick jag en huvudvärk som höll i till igår.. Den va så hemsk att jag tom tog en tur till närakuten i söndags för att kolla att allt va som det skulle och det va det. Ett virus bara… Nu idag börjar det kännas med förkylning och inte lika illa i huvudet. Skönt det iaf.

Så helgen tíllbringades hemma… Liggandes…

Idag har jag och min söta make varit på IKEA. Tyvärr fick vi inte tag på allt vi skulle… Skulle köpa såna där gallerkorgsställningar till garderroberna. Behövde fyra men det fanns en… Ja, ja, tänker inte gnälla. Får åka dit sen igen istället. Hehe!
Efter det var vi och fikade en sväng hos Martina!

Och så har vi hunnit med att nå halvtid med!!! Skönt, nu börjar nedräkningen. ;o)
Ny vecka idag med. Är nu i v21, v20+0!!! Känns bra. Har bokat in ett köns-ul v24+0.
Vi är ju säkra på att det är en tjej redan men är ju alltid kul med en extratitt. ;o)

Det är en riktig kickboxare i magen!!! Varje kväll när jag ligger i soffan utövas det kickboxning på urinblåsan. Bara liiiite drygt ibland. Hehe…
I övrigt mår jag bra om man bortser från foglossningen. Har fått pengar från försäkringskassan med så jag antar att dom godkänner min sjukskrivning.

Vecka 21

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.