Bad och v17

Vaknade med ännu hemskare foglossning idag… Inte skojs!!! Men ska försöka lindra det lite med en tur till simhallen. Jag och Emilia ska dit med Johannah & co. Nice!

Tony och boysen ska åka till båten med farmor och farfar och skotta lite (mycket ;o)…

Idag går jag in i v17, 16+0.
Tiden tickar på… Foglossningen blir värre och värre för varje dag just nu… =( I övrigt mår jag helt okej. Kräkfobin är modell värre men jag överlever..
Magen växer väl men jag har lite svårt att se det än så långe… ;o)

Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.